KMD fyrer 120 ansatte

Foto: Pressefoto - KMD

KMD fyrer omkring 120 ansatte per 26. august på grund af hård konkurrence på markedet.

Omkring 120 ansatte i it-virksomheden KMD vil blive ramt af en stor fyringsrunde, som vil koste dem jobbet per 26. august.

Det bekræfter KMD's pressechef, Christoffer Hellmann, over for Ritzau tirsdag.

Nedskæringerne sker for at forblive konkurrencedygtig på et marked, hvor priserne fortsat falder.

KMD's direktør, Eva Berneke, siger i en skriftlig kommentar, at virksomheden kan konstatere, at prissætningen på markedet skærpes. Og det er en forudsætning for KMD, at firmaet kan matche prissætningen for at være en attraktiv leverandør.

- Den skærpede konkurrence og fortsat faldende priser i it-branchen medfører, at KMD tilpasser organisationen. Tilpasningen medfører, at virksomheden planlægger at opsige op til 120 ansatte på tværs af forretningen, siger direktøren.

Eva Berneke siger, at det på ingen måde er en fornøjelse at skulle skille sig af med dygtige medarbejdere, men at det er en nødvendighed for at sikre, at KMD er en sund forretning.

- Ellers kan vi ikke være en markant aktør, der vinder kundernes opgaver. Det kræver et konstant blik på vores omkostninger. Sådan er markedet i dag, siger Eva Berneke.

Det er ikke første gang, at virksomheden bliver nødt til at skære i medarbejderstaben.

I løbet af 2013 gennemførte firmaet ifølge netmediet Version2 to fyringsrunder. I første omgang blev omkring 100 ansatte afskediget. Derefter blev 244 ansatte skåret væk i november, hvoraf 126 ifølge Version2 selv gik igennem frivillig fratrædelse.

KMD har cirka 3000 ansatte i afdelinger i København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Flere nyheder fra TV2 Nord