Knæ i maven på indbrudstyv

 Knæ i maven på indbrudstyv

Antallet af indbrud i Nordjylland er i år stigende. Men det nytter at sætte naboen til at holde øje med huset. I nat fangede to mænd fra Aalborg to tyve på fersk gerning, da de var på besøg hos naboen.

Indbrudstyve forsøgte i går at bryde ind Kenneth Bendtsens hus i Aalborg Øst. Det gjorde ham så sur at han lagde sig på lur hele natten.

- Jeg holdt øje fra mit soveværelse efter tyveknægte. Det kunne jo være, at de kom igen, siger Kenneth Bendtsen.

Det gav bonus. Da han opdagede at tyvene nu var på spil i naboens hus ringede han efter sin kammerat. Sammen fangede de tyvene og tilkaldte politiet.

- Jeg tog ham i kraven og kastede ham ned på jorden. Så holdt jeg hans arme fast foran hans bryst, mens jeg satte mit knæ i maven på ham. Han sprællede lidt, men jeg havde godt fat i ham, siger vennen Jan Christensen, mens han viser hvordan han pacificerede den ene indbrudstyv.

Og tyvene har haft travlt i år. I juli har der indtil videre nu været 219 indbrud i beboelse i Nordjylland, mod 194 i samme måned sidste år. En lille stigning. Derfor opfordrer politiet igen i år folk til at holde øje med naboens hus ligesom Kenneth Bendtsen.

- Det er helt perfekt, det Kenneth Bendtsen har gjort. Det viser, at det kan betale sig at holde øje med naboens hus. Enten undgår man indbrud eller også kan vi pågribe gerningsmændene hurtigt, hvis naboen opdager de er på spil, siger Kjell Svenningsen, der kalder sagen for en lækkerbisken for en politibetjent.

De to tyve, som politiet kalder gamle kendinge, er nu sigtet for fire indbrud på den samme vej i Aalborg Øst. Hvis politiet finder koster fra andre indbrud, når man får ransaget tyvenes hjemadresser, kan tyvene se frem til flere sigtelser.

- Det er genialt. Nu kan vi sove i fred uden at være bange for at smadrede ruder og at vores ting bliver stjålet, siger Kenneth Bendtsen.

Hvis man skal på ferie opfordrer politiet også til at man lader noget vasketøj hænge ude, at man fylder skraldespanden op, og lader naboen parkere sin bil i indkørslen.


Seneste nyt

fra Nordjylland