Knæk Cancer-uge skydes i gang i Aalborg

Oplev Go' morgen og Go' aften Danmark live, få et livsstilstjek, tænd lys for en, du holder af og hør koncert med Randi Laubek, når Knæk Cancer besøger Aalborg mandag.

Traditionen tro drager Knæk Cancer-bussen på tur rundt i landet og besøger fem byer på fem dage. I år starter Knæk Cancer turruten i Aalborg.

Puk Elgård fra Go’ Morgen Danmark starter dagen i Aalborg på Gammeltorv klokken 07:00 mandag morgen med gæster og salg af morgenkaffe.

Indtil videre er der igangsat 175 forskningsprojekter på baggrund af de mange millioner kroner, som danskerne har doneret til Knæk Cancer. Overlæge Søren Lunde fra Aalborg Universitetshospital er en af de forskere, som har modtaget bevilling til forskning i robotkirurgi. Men, hvordan foregår en operation med robotkirurgi? Og hvad er fordelene ved den metode? Det kan man få af vide i Knæk Cancer-teltet klokken 15.

I Knæk Cancer-teltet kan man også få viden om, hvordan man kan forebygge kræft, herunder gode råd om rygestop. I teltet møder man også frivillige fra Kræftens Bekæmpelses lokalforening, og man møder Kræftrådgivningen i Aalborg, der blandt andet inviterer mænd fra kræftrådgivningens nye mentorordning for mænd med kræft ned i teltet. Man kan også møde cykelrytteren Stig Nicolaisen, hvis søn er ramt af leukæmi, og cykler penge ind i løbet af dagen.

Kræftens Bekæmpelse stiller med tre sundhedsfaglige vejledere, der foretager gratis livsstilstjek i Knæk Cancer-bussen. Ved et livsstilstjek får man målt sin BMI og fedtprocent, og man kan få en snak om kost, motion og helbred.

På pladsen på Gammeltorv vil der i løbet af dagen være forskellige indslag på scenen. Heriblandt korsang fra Livsglædekoret, der består af tidligere og nuværende kræftpatienter. Man kan også sætte tænderne i mad fra lokale spisehuse, og overskuddet fra salget går til Knæk Cancer.

I forbindelse med Knæk Cancers tur rundt i landet holdes også Tænd et lys. Det er frivillige fra Stafet For Livet, der står for den del, og de opfordrer forbipasserende til at købe en lyspose, som kan dekoreres med en tegning eller en personlig hilsen. Lysposen er til støtte for dem, der kæmper, og til minde om dem, som er døde af kræft. I forbindelse med Tænd Et Lys vil der være taler, musikalske indslag og et minuts stilhed.

For de, der ikke har mulighed for at deltage, kan man på Knækcancer.tv2.dk/tændetlys skrive en lyspose online, som de frivillige efterfølgende stiller op på Gammeltorv.

Michèle Bellaiche og Go’ Aften Danmark sender live fra Gammeltov 17.30 med gæster, der fortæller, hvor vigtigt det er, at vi står sammen om at hjælpe dem, der er ramt af kræft.

Klokken 19 runder sangerinden Randi Laubek dagen af, imens de mange lysposer med personlige hilsner funkler i mørket. 

 
 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland