Knallerter skaffer folk i arbejde

Sygemeldte og kontanthjælpsmodtagere i Mariagerfjord Kommune får stillet gratis knallerter til rådighed, så de har lettere ved at komme ud til aktivering og jobtræning og dermed med tiden kan komme i job. Foto: Per Frank Paulsen

I Mariagerfjord kommune har man søsat et anderledes aktiveringsprojekt for byens arbejdsløse.

Her er en knallert, så er der ingen undskyldning for ikke at passe dit aktiveringstilbud. Sådan lyder opskriften på det nye projekt søsat af Mariagerfjord kommune.

- Mange af vores borgere bor i yderområder, hvor det kan være meget besværligt at komme til og fra job. De er i en økonomisk situation, hvor det vil være svært at betale for udgifterne til en bil. Derfor forsøger vi ved at hjælpe dem i gang ved at låne dem en knallert, så hverdagen bliver lidt lettere, fortæller Brian Hansen der er leder af projektet.

Tony Larsen har stået udenfor arbejdsmarkedet de seneste ni år. Men med lån af en knallert har han nu fået aktiveringstilbud som undervisningsassistent på den lokale skole.

- Der er lige pludselig en mening med min hverdag, det er helt fantastisk. Samtidig kan jeg få det hele til at hænge sammen, fordi jeg har lånt en knallert. Jeg er meget glad for projektet, da det ville være umuligt for mig selv at betale for en knallert, når jeg er på kontanthjælp, lyder det fra Tony Larsen.

Projektet giver samtidig godt med arbejde til medhjælpere på værkstedet Specialenheden i Hadsund, som har fået til arbejde at servicere de fem knallerter der er i brug. De bliver, på grund af den store succes, snart til ti, og så bliver der for alvor travlt på værkstedet.