To knallertkørende pensionister anholdt for masseindbrud

Gennem længere tid har et stort sommerhusområde ved Hou på Kattegatkysten været usædvanlig hårdt plaget af indbrud. Efter længere tids intens efterforskning mener Nordjyllands Politi nu at have pågrebet tyvene.

Efter de formodede tyve er blevet anholdt, og deres hjem er blevet ransaget for tyvekoster, har sommerhusejer Helmer Hasselgren i dag været inde på politigården i Aalborg for at se om han kan finde noget, der tilhører ham.

- Jeg har da fundet et vægur, som er mit. Men de har også stjålet kødvarer, øl og spiritus, og det er jo tvivlsomt om det kommer frem, siger Helmer Hasselgren til TV2/NORD.

I marts, april og maj har der været ikke færre end 45 indbrud i sommerhuse ved Hou. Tyvene har været interesseret i at stjæle stort set alt. Fra store dyre fladskærme til halvtomme brændevins-flasker.

Det er to mænd, en dårligt gående 49-årig invalidepensionist og en 29-årig førtidspensionist, som politiet har anholdt. Den ene er lokal og den anden er lige flyttet til området. De er sigtet for næsten halvdelen af alle de 45 indbrud, men det ventes, at de bliver sigtet for flere.

- De har kørt fra det ene gerningssted til det andet på deres knallerter, siger Ole Jensen, der er vicepolitikommissær hos Nordjyllands Politi.

Vicepolitikommissæren pointerer, at politiet har brugt rigtig mange ressourcer på at opklare tyverierne fra sommerhusene i Hou. Især har det været et stort arbejde at finde ud fra hvilke sommerhuse de mange tyvekoster er stjålet.


Seneste nyt

fra Nordjylland