Knivdrab i Aalborg: Chauffør får fængsel for sin medvirken

En 32-årig mand er tirsdag blevet idømt fem måneders fængsel for en forsætlig påkørsel, der i august førte til drabet på en 27-årig mand.

Præcis fem måneder efter en 27-årig mand blev dræbt med knivstik på åben gade i Aalborg har den første tiltalte fået sin dom ved retten i Aalborg.

Det oplyser anklager ved Nordjyllands Politi, Kim Kristensen, på Twitter. 

Den nu dømte er en 32-årig mand, som var tiltalt for at have ført den bil, der forsætligt påkørte en anden bil i krydset ved Østre Allé og Langelandsgade i Aalborg den 5. august i år. Påkørslen endte med at blive startskuddet på et voldsomt drab på den 27-årige mand i den påkørte bil. Han blev kort efter dræbt med knivstik på åben gade. 

Kim Kristensen oplyser til TV2 Nord, at der tirsdag var tale om en tilståelsessag. Den 32-årige chauffør tilstod sin medvirken i retten, men lagde vægt på, at han ikke vidste, det ville ende med drab.

- Han har erkendt sig skyldig i det, vi kalder forsætlig fareforvoldelse og medvirken til vold, fordi han med vilje påkørte den anden bil. Men han forestille sig ikke, at der skulle ske mere med den 27-årige, end at han ville få både peberspray, spark og slag, siger anklager Kim Kristensen.

Derfor blev den 32-årige mand også kun dømt for netop det og altså ikke medvirken til drab. Han accpterede dommen, som lød på i alt fem måneders ubetinget fængsel og en frakendelse af retten til at køre bil i et år. for sin medvirken. 

Efter domsafsigelsen blev han løsladt, da han har siddet varetægtsfængslet siden sin anholdelse for godt fire måneder siden.

- Tre andre sigtede i sagen sidder stadig varetægtsfængslet. Vi regner med at have afklaret tiltalerne mod dem inden jul, så vi kan få en plan for, hvornår de skal for retten, siger Kim Kristensen til TV2 Nord.


Seneste nyt

fra Nordjylland