Krævede Café Hack-penge tilbage: Nu risikerer Knivholt selv bøde

Knivholt Hovedgaard skal ifølge en jurist ikke regne med at få pengene tilbage, de har betalt til produktionsselskabet bag Café Hack. Derimod står de selv til en bøde.

Da det for et par dage siden kom frem, at DR lukker det populære radioprogram Café Hack, fordi produktionsselskabet bag har krævet betaling af værtsstederne, var Knivholt Hovedgård hurtigt ude med meldingen om, at de ville kræve deres penge tilbage.

Men ifølge et interview med jurist hos mediebureauet Bird&Bird, Peter Lind Nielsen, i Radio24syv skal Knivholt ikke regne med at se sine penge igen. Nærmest tværtimod. For arrangørerne, der har haft besøg af Café Hack, risikerer selv en bøde for deres medvirken. 

Sidste år havde Knivholt Hovedgaard ved Frederikshavn besøg af Café Hack, og Knivholts venneforening betalte produktionsselskabet bag 125.000 kroner. Nu vil Knivholt have sine penge tilbage.

Det er nemlig ikke kun radioprogrammet, der har brudt markedsføringsloven, når det har sendt sommerprogrammer mod betaling de seneste mange år. Det har også de steder, der har betalt for at få Café Hack forbi. 

Og de kan ende med en bøde fra Forbrugerombudsmanden, hvis myndigheden går ind i sagen. Ifølge markedsføringsloven er det alle medvirkende i sådan et arrangement, der har et ansvar. Og eftersom Knivholt Hovedgård har fået sit produkt og reklame i form af omtale i Café Hack, er der ikke meget erstatning at komme efter, mener jurist Peter Lind Nielsen.

Udover Knivholt Hovedgård, som har betalt 125.000 kroner for at få Café Hack til Frederikshavn, har Skallerup Seaside Resort betalt for et Café Hack-arrangement som det eneste andet sted i Nordjylland.


Seneste nyt

fra Nordjylland