Knivoffer kritiserer botilbud

Den unge mand der i torsdags stak en nabo ned med en kniv nær Vrå, koster hver eneste måned samfundet 50.000 kroner til det botilbud, hvor han var placeret. Alligevel var der så dårligt opsyn med ham, at han var tæt på at blive drabsmand.

Jan Severinsen kan takke Vor Herre - og lægerne på Hjørring Sygehus, for sit liv. Torsdag aften i sidste uge fik han et livsfarligt knivstik, da han ville hjælpe sin søn, der blev angrebet af sin nabo.

- Èn centimeter mere, så havde jeg været død. Det har de sagt. Min galdeblære er blevet fjernet, og så er jeg blevet snittet i leveren, siger Jan Severinsen til TV2/Nord.

En 28 årig mand er anholdt og sigtet for drabsforsøget. Han bor i et såkaldt botilbud på en ejendom i Vrå. På trods af knivstikket har Jan Severinsen ondt af den unge mand.

- Jeg oplever ham som én der ikke har fået det han har behov for - og som han var i torsdags, virkede han syg i hovedet, fortæller Jan Severinsen fra sygesengen.

Det er Odense Kommune der har ansvaret for den 28 årige mand. De betaler hver måned ca. 50.000 kroner til det socialpsykiatriske botilbud Møllegården for behandling.

- 50.000 kroner virker som mange penge, men der er nogle tunge poster på: udgifter til psykologer, psykiatere og pædagoger og så videre, forklarer Pia Tvergaard, der driver Møllegården sammen med sin mand, til TV2/nord.

- Der er redegjort for hver en krone. Regnskabet er gennemskueligt, og Hjørring Kommune har godkendt det, siger hun.

Det er Hjørring Kommune der har tilsynspligten med den unge mand, og de har hidtil ikke kritiseret Møllegårdens behandling.

Jan Severinsen og hans kone Ingrid Kristensen føler selv, at de har hjulpet den unge mand meget mere end Møllegården - og de lægger ikke fingrene imellem i kritikken:

- Ud over at de er kommet med øl til ham, så synes jeg ikke at de har passet ham, siger Jan Severinsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland