Knoglemarv på skemaet

Elever fra Thorsgaard Efterskole har skrevet projekt om knoglemarvsdonation.

Ved middagstid i dag dannede Thorsgaard Efterskole rammen om en lidt anderledes projektfremlæggelse. En gruppe af skolens elever har skrevet afsluttende projekt om knoglemarvsdonation.

- Vi synes bare, det er rigtig spændende, at man kan gøre noget for andre, konstaterer Matilde Mathiesen.

Hun er en af de i alt fem elever fra skolen, som har arbejdet med emnet. Sammen med sin makker, Katrine Lysholt, har hun lavet et udkast til, hvordan en oplysningskampagne om knoglemarvsdonation kunne se ud.

- Jeg blev vildt overrasket over, hvor lidt der egentlig skal til for at donere knoglemarv - og hvor lidt man skal give af sig selv for at redde liv, siger Katrine Lysholt om de tre ugers arbejde med projektet.

Undervejs har pigerne fået hjælp til deres projekt af Betina Sørensen, overlæge på Klinisk immunologisk afdeling på Aarhus Universitetshospital. Udover at være imponeret over pigernes arbejde, håber hun også på, at deres projekt måske kan være med til at skaffe flere knoglemarvsdonorer.

- Vi vil jo gerne nå ud til især unge mennesker. Og så tænkte jeg, at det jo nok lige var den målgruppe, de kunne ramme, siger hun.

Om projektets oplysningskampagne nogensinde bliver til noget i virkeligheden, er uvist. Sikkert er det dog, at både Matilde Mathiesen og Katrine Lysholt nu har i hvert fald en ting i udsigt.

- Sommerferie!


Seneste nyt

fra Nordjylland