København får meget mere end Aalborg

Foto: TV2/Nord/arkiv

Københavns Universitet får over tre gange så mange penge til nye forskningsfaciliteter som Aalborg og Aarhus Universitet tilsammen.

Regeringen sender i sin nye finanslov over de næste to år 3,6 milliarder til Københavns Universitet til nye forskningsfaciliteter, mens universiteterne i Aalborg og Aarhus må nøjes med under en halv milliard. Det møder kritik, skriver Berlingske Tidende.

Både Dansk Folkepartis forskningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl og Venstres forskningsordfører Esben Lunde Larsen mener, at det er for dårligt, at der ikke bliver sendt flere penge vestpå.

Uddannelsesminister Morten Østergaard (R) afviser kritikken og siger til Berlingske Tidende, at bevillingerne afspejler de problemer, der er med renoveringsefterslæb på universiteterne.

- Jeg synes, vi skal holde op med at have sådan en provinsiel tilgang til tingene. Universiteterne i Aarhus og Aalborg ser jo ikke sig selv som udkantsuniversiteter, men tværtimod som fuldt konkurrencedygtige universiteter. Derfor tror jeg, at de vil undre sig over, at de pludselig bliver set som et udkantsprojekt, siger han til Berlingske Tidende.