Københavnsk støtte til konference om Kattegat-bro

Københavns overborgmester Ritt Bjerregaard støtter, at der holdes en stor konference om en ny forbindelse over Kattegat fra Kalundborg til Århus.

En konference, som bl.a. Region Nordjylland er med til at arrangere. Ritt Bjerregaard siger i dag til Jyllands-Posten, at hun støtter initiativet fordi hun er interesseret i at få knyttet de store danske byer tættere sammen.

- Vi skal gøre det lettere at rejse mellem landets vækstcentre, og derfor er en bro over Kattegat en mulighed, der skal undersøges, siger Ritt Bjerregaard. Københavns overborgmester går dermed stik imod 15 borgmestre fra Københavns omegn, som blankt afviser enhver tanke om en ny forbindelse over Kattegat.

Ritt Bjerregaards initiativ glæder det nordjyske folketingsmedlem Birgitte Josefsen (Venstre), som varmt går ind for en ny Kattegat-forbindelse.

- Det har stor betydning for at fremme projektet, at Københavns overborgmester nu aktivt støtter, at der i første omgang holdes en konference, som vil sætte focus på behovet for nye forbindelser. Det gælder om at forhindre, at Danmark bliver yderligere skrævvredet, og det vil en Kattegat-bro medvirke afgørende til, siger Birgitte Josefsen til TV2/Nord.

Flere nyheder fra TV2 Nord