Køber ser på isbrydere

Isbryderne i Frederikshavn blev i dag inspiceret af en mulig køber.

De tre Frederikshavnske isbrydere Danbjørn, Isbjørn og Thorbjørn skal sælges - og allerede nu melder en del interesserede købere sig. I dag agerede Socialdemokraternes forsvarsordfører Bjarne Laustsen brugtvognsforhandler og viste skibene frem for den første mulige køber.

For det første koster et nyt skib rigtig mange penge og hvis de her skibe er i orden er der ingen grund til at hugge dem op - bare for at komme af med dem, mener Kurt Thomsen, der muligvis er interesseret i isbryderne.

Han er til daglig direktør i et firma der opstiller offshore-vindmølleparker og kunne måske godt bruge skibene til indkvartering af sine montører.

De to største af isbryderne, Danbjørn og Isbjørn, er halvtreds år gamle, men trods alderen tror Bjarne Laustsen på en ordentlig handel.

Jeg tror at man ikke skal regne med at få meget mere end skrotprisen for gammelt materiel, men det er jo velholdte skibe. De er fuldt funktionsdygtige, og det vil også tælle på plussiden når man skal ud og prissætte dem, siger den nordjyske folketingspolitiker til TV2 Nord.

Trods dagens salgsmøde kommer der dog ikke noget konkret ud af det endnu. Isbryderne skal i en licitationsrunde og derfor er det heller ikke sikkert at det bliver Kurt Thomsen der vinder buddet.

Det kræver at man laver en opgradering af skibene, men så ville jeg også kunne se en fremtid for dem i offshore-vindmøllebranchen, siger Kurt Thomsen.

Det vurderes at isbryderne har en salgsværdi på omkring 20 millioner kroner.


Seneste nyt

fra Nordjylland