Købmand til angreb

Anton Leed, indehaver af Let-Køb-butikken i den lille by Barmer ved Nibe har fået nok af varer, der skrumper i vægt og kvalitet. Så nu advarer han direkte sine kunder mod den type produkter.

Købmanden skriver under varen på hylden, hvor meget vand, der nu er tilsat margarinen, sveskegrøden eller mayonnaisen. Gennem et års tid har han haft sin egen lille kampagne under mottoet "Købmand med Holdning". For ham er det nemlig direkte snyd, når fødevarerne svinder ind og kommer til at indeholde mere vand eller andre tilsætningsstoffer.

- Efterhånden vil jeg vove den påstand, at der i 99 af 100 tilfælde er tale om en forringelse enten på vægt eller kvalitet, når et firma lancerer et produkt i en ny udgave eller med en ny emballage. Derfor skriver jeg nu direkte under varen på hylden, hvor meget vand, der er tilsat - hvis der er tale om en stor forandring. Og det er der tit, siger Anton Leed.

Andre varer har han helt droppet, fordi han ikke længere kan stå inde for kvaliteten.

- Hvis man presser vand, valle og sukker sammen i en firkant, kan det efter min mening ikke kaldes is. Samme holdning har jeg til en fløderand, der ikke indeholder et gram fløde. Derfor vil jeg ikke længere have varerne i min butik, siger Anton Leed.

Han ved godt, at han risikerer det fremtidige samarbejde med engrosfirmaerne.

- Men det er der ikke noget at gøre ved. Min grænse er nået, siger købmanden.


Seneste nyt

fra Nordjylland