Københavnske elever besøger Jylland: I lort til anklerne

Skolebørn fra København er i lære på en nordjysk bondegård. De deltager i projektet "Junior Landmand".

Der er 391 kilometer og tre broer fra Sølvgades Skole i indre København til gården Espelund ved Aarestrup i Himmerland. Forskelligeheden i livsstil er måske endnu større. Alligevel har to 12-årige piger kastet sig ud i et tre dages eventyr på en nordjysk bondegaard.

- Jeg synes, det går godt, men det er også lidt udfordrende. Det har været rigtig sjovt, men også meget grænseoverskridende, fortæller Ester Angelo Heinberg fra 6.U. på Sølvgades Skole.

Ester Angelo Heinberg bor på gården sammen med klassekameraten Emilie Midtgaard Stjer. Resten af deres klasse er fordelt over hele Jylland for at lære om liver på landet. Ejerne af gården, Helle og Henrik Jensen, er værtsfamilie, og de har været positivt overrasket over de to piger fra storbyen.

quote Jeg synes, det har været rigtig hyggeligt at være herude et par dage, men jeg har ikke tænkt mig at få en gård. Jeg er glad for at bo inde i byen

Ester Angelo Heinberg, 12 år

- De har virkelig været godt klædt på, og også godt været klar over, at der findes mere end en malkerace i Danmark. De har faktisk klaret det over al forventning. Der har ikke været noget piven, selv om de har stået i lort til op over anklerne, smiler Helle Jensen.

Det er Arla, der står bag projektet, der hedder Junior Landmand. Siden 2010 er antallet af danske børn, der vokser op på landet faldet med 20 procent. Fra 180.000 i 2010 til 145.000 i dag.

For to af de børn er livet på landet og i byen nu rykket lidt tættere på hinanden.

- Jeg synes, det har været rigtig hyggeligt at være herude et par dage, men jeg har ikke tænkt mig at få en gård. Jeg er glad for at bo inde i byen, slutter Ester Angelo Heinberg.

Skolebørn fra København på gårdbesøg i Nordjylland

Seneste nyt

fra Nordjylland