Køber trækker i håndbremsen: Vil ikke hænge på dyr forurening

Den forurenede sygehusgrund i Terndrup er ikke solgt endnu. Nedbrydningsfirmaet IF nægter at skrive under på skødet af frygt for at hænge på en stor ekstraregning.

Nedbrydningsfirmaet IF's køb af den tidligere sygehusgrund i Terndrup, som TV2 Nord kunne fortælle om mandag, er ikke lukket endnu.

Sammen med grunden står IF nemlig til at købe ansvaret for den omfattende forurening og derfor nægter firmaet ifølge TV2 Nords oplysninger at skrive under. 

Dermed er handlen med den tidligere sygehusgrund i Terndrup ved at udvikle sig til en decideret farce.

TV2 Nord har tidligere fortalt, at Region Nordjylland og Nedbrydningsfirmaet IF på forhånd havde aftalt, hvordan de skulle handle grunden, før den overhovedet blev sat til salg i et offentligt udbud.

Udbuddet lukkede fredag klokken 12 og allerede mandag omkring middag kunne Region Nordjyllands formand Ulla Astman (Soc.dem.) meddele, at grunden var solgt, og at der kun var indkommet ét bud - buddet fra IF.

Det fik sent mandag aften Rebild Kommune til at reagere. De sendte straks et varsel til Region Nordjylland med besked om at få klarlagt forureningen på sygehusgrunden med et såkaldt undersøgelsespåbud. Det betyder, at grundens ejer er forpligtet til at foretage en række undersøgelser og analyser af jorden. 

Tirsdag udtalte Region Nordjyllands formand Ulla Astman så, at et eventuelt påbud om at undersøge jorden på sygehusgrunden måtte rettes mod grundens nye ejer – altså Nedbrydningsfirmaet IF.

Nu erfarer TV2 Nord så, at firmaet ikke vil underskrive skødet, fordi de ikke vil risikere at komme til at hænge på forurening, som Region Nordjylland er ansvarlig for.

Onsdag vil hverken Ulla Astman eller Nedbrydningsfirmaet IF ville i dag udtale sig til TV2 Nord. 

 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland