Kiosk i Hobro må lukke: - Vejarbejdet har ødelagt min forretning

Flere butikker i Hobro lider under langtrukkent vejarbejde, og den første må nu snart lade livet.

I snart halvandet år har Mariagerfjord Kommune omlagt varme og kloaker i Hobro, og det betyder omkørsler og spærrede veje.

Nu har vejarbejdet snart stået på så længe, at det for alvor presser de forretningsdrivende i byen. Nogle er endda så pressede, at de snart må dreje nøglen om.

En af dem er købmanden Torben Petersen, der har Hobro Spillehal og Kiosk, der oprindeligt hed Min Købmand, på Løgstørvej i Hobro.

- Det er da meget sørgeligt. Jeg har haft butikken i snart 17 år, og det har altid været en god bette butik. Kundegrundlaget er her bare ikke mere, og så er der jo ikke noget at gøre, siger han.

For besværligt at finde vej

På grund af vejarbejdet i byen er det blevet så besværligt for kunderne at komme frem til Torben Petersens butik, at forretningen mister store dele af sin omsætning. Og uden kunderne kan butikken ikke løbe rundt.

- Der er jo ingen trafik heroppe længere, fordi de har spærret vejen. Faktisk er den spærret så det nærmest ser ud, som om vores butik allerede er lukket, siger Torben Petersen.

Også længere nede af gaden hos Brødrene Rask bageri og konditori påvirker vejarbejdet forretningen. Efter bare 12 timer med vejarbejde på Løgstørvej kunne de to brødre tydeligt mærke konsekvenserne - færre kunder og mindre omsætning.

- Vi har desværre været nødt til at skære nogle folk fra. Det er vi utroligt kede af, men omsætningen er ikke til at have alle ansat, så længe det omfattende vejarbejde står på, siger Christian Rask, der sammen med sin bror er indehaver af bageriet.

- Bedre at få det overstået på én gang

Mariagerfjord Kommune, som står bag vejarbejdet, erkender, at det omfattende arbejde er uhensigtsmæssigt - men de ser det som en fordel, at alt vejarbejdet bliver gjort på en gang.

- I stedet for, at det her skal blive ved i flere år, så mener vi, det er en bedre løsning at få det overstået på en gang. Også selvom de erhvervsdrivende siger noget andet, så tror jeg altså ikke, de er interesserede i, at det her skal trækkes ud i flere år, siger Niels Peter Christoffersen (S), der er medlem af Teknik- og Miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune.

Det er købmand Torben Petersen dog ikke enig i.

- Jeg synes ikke, det er en god løsning, at kommunen vil have alt vejarbejde overstået på en gang. Der er mange biler i Hobro, og de store projekter, som de går i gang med her og der, gør jo ondt på butikker. Få lavet en ting ad gangen og så få det færdigt, før man går i gang med det næste projekt, siger Torben Petersen. 

Omfattende og langvarigt vejarbejde har ad flere omgange haft store konsekvenser for de erhvervsdrivende i forskellige nordjyske byer. I Tårs måtte slagteren for et par år siden lukke, mens både bager og købmand gik alvorligt tilbage i deres omsætning. Det samme var tilfældet i Klarup, hvor især de lokale forretninger var under pres og måtte sige farvel til flere medarbejdere.

Opdatering: Af en tidligere udgave af artiklen fremstod det, som om den snart lukkede butik i Hobro var en Min Købmand. Det er nu rettet til "Hobro Spillehal og Kiosk", som forretningen hedder nu.


Seneste nyt

fra Nordjylland