Koen Sisse fylder 20 år

En lidt usædvanlig fødselar blev fejret i dag. Koen Sisse fyldte nemlig ikke mindre end tyve år, hvilket er 15 år ældre end gennemsnittet.

I Klitgård ved Nibe blev en helt særlig fødselar fejret i dag, tirsdag. Koen Sisse, der er af racen Rød Dansk Malkerace, havde nemlig 20 års fødselsdag, og det er ikke så lidt endda. Den normale levealder er nemlig kun omkring 5 år.

Koen Sisse bor på en gård i Klitgård ved Nibe, hvor hun har boet siden 1996. Her overtog landmand Olav Vibild hende efter sin morbrors død, og siden da har Sisse hygget sig på marken og fungeret som ammeko. Hun har fået ikke færre end 18 kalve.

- Jeg er sikker på, at min morbror ville være pavestolt, hvis han vidste, at hans raceko Sisse er blevet 20 år, siger Olav Vibild.

Fødselaren blev fejret med gaver og ekstra halm og så en masse kram. Og for den stolte ejer Olav Vibild er Sisse meget mere end en ko:

- Når Sisse engang dør, så fælder jeg en tåre. Det kan godt være, at folk synes, at det er mærkeligt, at man kan have det sådan med en ko, men sådan har jeg det altså, siger han.


Seneste nyt

fra Nordjylland