Politiet advarer efter ulykker: Kør forsigtigt - skybruddet gør vejene meget glatte

Kraftig regn og skybrud rammer Nordjylland tirsdag aften og nat - og det kan skabe farlige situationer i trafikken, advarer Nordjyllands Politi.

Et kraftigt skybrud bevæger sig tirsdag aften og nat ind over Nordjylland - og allerede nu kan det mærkes på vejene.

Indtil nu har Nordjyllands Politi fået melding om to færdselsulykker tirsdag eftermiddag, og selv om vagtchef Jesper Sørensen ikke tør konkludere, at ulykkerne skyldes uvejret, så vil han alligevel gerne opfordre nordjyderne til at køre forsigtigt.

- Man skal virkelig tænke over at køre efter forholdene, når vejene er så våde, som de er. Det er jo blandt andet for bilisternes skyld, at DMI går ud og advarer om skybrud - for at hjælpe sikkerheden på vej. Det handler ikke kun om at sikre sin kælder, siger vagtchef Jesper Sørensen.

Færdselsuheld i Hjørring og Frederikshavn

Tirsdag eftermiddag kort før klokken 16 stødte to biler sammen i krydset ved Jakob Knudsens Vej og Tørholmsvej i Hjørring.

Den forankørende bil med tre passagerer ombord holdt stille i krydset for at dreje, da den bliver påkørt bagfra af en anden bilist.

- Alle fire er kørt til hospitalet med mindre skader. Der er ikke sket alvorlig personskade, oplyser vagtchef Jesper Sørensen.

Kort forinden var en 79-årig mand væltet på sin scooter i et solouheld i krydset ved Gærumvej og Samsøvej i det sydlige Frederikshavn ved Bangsbostrand Skole.

Manden er kun kommet lettere til skade, og han er blevet kørt til tjek på hospitalet.

 

Sådan skal du køre, når der er vand på vejene

  • Du må ikke forsøge at bremse. 
  • Du skal slippe speederen, træde koblingen i bund og styre fremad i kørselsretningen.
  • Du skal køre på samme måde, som du ville gøre på en isglat vej om vinteren. 
  • Akvaplanning er et fænomen, der opstår, når det regner stærkt, og der falder så meget regnvand på kørebanen, at vandet ikke kan nå at løbe af.  
  • Der samler sig typisk store søer af vand på eller i kanten af kørebanen, som bilen kan kure henover, som om den havde fået skøjter på.
  • Under akvaplaning skal du lade bilen passe sig selv i det øjeblik, det sker: Træd koblingspedalen i bund, slip speederen, hold rattet stille og lad være med at træde på bremsen. Koblingspedalen skal holdes i bund, til du er vel ud af akvaplaningen

Kilde: Vejdirektoratet

 


Seneste nyt

fra Nordjylland