Kok fra Svinkløv til EM

Foto: Michael Andersen

Kenneth Hansen optimist og blandt favoritterne ved Bocuse D'Or i Stockholm

Til daglig er han at finde i køkkenet på Svinkløv Badehotel, men lige nu er han i fuld sving i et af de 10 konkurrencekøkkener i en stor messehal i Stockholm. Bocuse D'Or er den måske mest prestigefyldt kokkekonkurrence overhovedet, og Danmark har stolte traditioner. Forventninger er da også høje til den danske deltager med arbejdsplads i det nordjyske sommerland.

Fem timer og 35 minutter har Kenneth Hansen og hans assistent til at levere det ypperste. Opgaven er bunden: Svensk gris og sej med diverse tilbehør. Der skal laves 14 retter af hver, så tidspresset er stort, og koncentrationen er høj. Før konkurrencen var det alligevel en afslappet Kenneth Hansen, der havde denne kommentar.

- Vi har forberedt os godt, trænet adskillige gange i at lave retterne på tid. Nu skal vi bare gøre det bedste, vi kan - og have det sjovt.

Det danske team betragter det norske og svenske hold som de største konkurrenter. Hvem blandt de 20 deltagende europæiske lande, der vinder guldet, afgøres først i morgen, når alle retter er lavet, serveret og prøvesmagt af de høje dommere.

Flere nyheder fra TV2 Nord