Kokkedal Slot vil have urnegravplads

Ejeren af Kokkedal Slot, Gorm Lokdam, vil have en gravplads til urner i hans private skov ved slottet.

Gorm Lokdam, ejer af Kokkedal Slot, har ansøgt Jammerbugt Kommune om at få lov til at lave en gravplads til urner i hans private skov ved slottet.

- Jeg synes, at det er en god idé, for der er behov for det. Det er også en god placering, siger Gorm Lokdam, der ikke kan se, hvorfor han ikke skulle få tilladelse fra politikerne i Jammerbugt Kommune.

Giver Jammerbugt Kommune tilladelse til, at der kan anlægges en gravplads ved Kokkedal Slot, bliver det kommunen, der får det overordnede ansvar for drift og vedligeholdelse.

Bliver begravelsespladsen en realitet, vil alle kommunens borgere være berettiget til at blive begravet på pladsen, uanset om man er medlem af folkekirken eller ej.

En anden kommune - nemlig Frederikshavn - har også tidligere overvejet at give tilladelse til, at ejeren af Sæbygård i Sæby kunne få lov til at oprette en gravplads. Planerne gik dog i vasken, fordi begravelsesfirmaet Løvfald I/S, som gerne ville etableres gravpladsen, opgav, da Frederikshavn Kommune blev ved med at udskyde beslutningen.

Økonomiudvalget  i Jammerbugt Kommune behandler sagen på torsdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland