KOL-patienter dør på venteliste

I de sidste tre år er over 50 patienter døde på ventelisten til behandling på respirationscenter Vest i Aarhus. Heriblandt også nordjyder. Nordjysk folketingsmedlem raser.

I 2010 døde 26 mennesker på venteliste til specialbehandling for vejrtrækningsbesvær på respirationscenter Vest i Aarhus. Der er kun to steder i landet man kan få denne specialbehandling, og det er i Aarhus og København, så derfor går det også udover nordjyderne, at kapaciteten ikke er god nok i Aarhus:

- Det er simpelthen uværdigt de tilbud vi har til denne patientgruppe. Region Nordjylland har et ansvar for at repræsentere de nordjyske patienter i det her, og sundhedsministeren har ansvaret for at få udvidet kapaciteten på det her område, kritiserer Karl Bornhøft nordjysk folketingsmedlem og sundhedsordfører for SF.

KOL-patient Susanne Pedersen fra Vestbjerg har cirka 22 procent af hendes lungekapacitet tilbage. Hun hører til en af dem, der har en sygdom, der med tiden kan få behov for behandling på respirationscenter Vest:

- Lige netop her kan jeg ikke få øje på velfærden i det her land, siger Susanne Pedersen til TV2/Nord


Seneste nyt

fra Nordjylland