Kølig luft i byrådet

Fronterne er igen trukket op i byrådet i Frederikshavn Kommune. Budgettet for 2012 er vedtaget med kun én stemmes flertal.

Borgmester i Frederikshavn Kommune Lars Møller ærgrer sig i dag over, at Socialdemokraterne ikke er med i det nye budgetforlig. De valgte at gå fra forhandlingsbordet, da borgmesteren i går præsenterede sit forslag.

- Jeg forstår det simpelthen ikke. Mange af deres forslag var skrevet ind i teksten. Alligevel gik de. Jeg tror, at de for længe siden har besluttet, at detikke ville være med, siger borgmester Lars Møller fra Venstre.

Men det afviser de blankt hos Socialdemokraterne. Her lyder begrundelsen i stedet, at borgmesteren selv har besluttet at udelukke dem.

- Det er en borgmesters ret og pligt at invitere nogen med og smide andre ud. Han havde i sit forslag fuldstændig ignoreret de vigtigste af vores krav. Det er det samme som at sige, at han ikke ønsker, at vi er med, siger Erik Sørensen, gruppeformand for Socialdemokraterne i Frederikshavn Kommune.

Med det smalle forlig er der mildest talt køligt i byrådet i Frederikshavn, og det er da også småt med begejstringen, når talen falder på det fremtidige samarbejde.

- Vi er med, når grundlaget er i orden. Er det ikke det, er det bedre, at vi står uden for. Så kan borgerne også nemmere se, at der er forskel på os, siger Erik Sørensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland