Kollegier: Her er dine penge bedst givet ud som studerende i Aalborg

Mikonomi.dk har udarbejdet en rangliste over kollegierne i Aalborg i forhold til, hvor studerende får mest for deres penge.

Når man som studerende flytter til en helt ny by, kan det være svært at danne sig et overblik over mulighederne for at finde sig et godt sted at bo.

Og det er en skam, mener folkene bag hjemmesiden mikonomi.dk, der derfor har udarbejdet en kollegieundersøgelse, der viser, hvor du som studerende får mest kollegieværelse for din SU i 2018.

En sådan liste har de også samlet over kollegierne i Aalborg, og du kan finde kollegiernes placering i det interaktive kort herunder.

Undersøgelsens fremgangsmåde

Mikonomi.dks undersøgelse tager udgangspunkt i et pointsystem. Hvert kollegium er blevet tildelt point fra 1-10 på baggrund af fire kriterier.

Undersøgelsen omfatter ikke afstand til universiteterne, da udbuddet af uddannelsesinstitutioner er stort, og de ofte ligger spredt ud over studiebyerne. Kollegierne kan maksimalt opnå 40 point.

De pointgivende kriterier er:

  • Kvadratmeterpris
  • Afstand til centrum
  • Afstand til offentlig transport
  • Faciliteter

Det betyder, at hvert kollegium har modtaget et givent antal point, som angives i beskrivelsen på kortet og i kolonnen med resultater.

Faciliteternes værdi er angivet efter, hvor det er muligt at spare mest som studerende - det vil sige, at et vaskeri har højere værdi end et poolbord, da et vaskeri vil kunne lette økonomien for de studerende.

Resultater: Lokalt er ikke nødvendigvis billigst

Undersøgelsen viser, hvilke kollegier der tilbyder de mest favorable priser i 2018, hvis du som studerende vil bo billigt og med gode faciliteter.

Kollegierne med undersøgelsens bedste placering er kollegier, der både ligger centralt med kort til offentlig transport, har en billig husleje og faciliteter, der kan nedsætte udgifterne for den studerende.

Kollegierne, der topper i undersøgelsen, er primært kollegier, der ligger centralt. Det afliver myten om, at hvis du vil spare penge, skal du flytte udenfor byen. Flytter du længere ud, er der ofte flere udgifter forbundet med beliggenheden herunder betaling til offentlig transport.

Det skal dog nævnes, at de kollegier der scorer lavt i undersøgelsen alligevel er helt fine kollegier. De er dog ofte placeret længere uden for centrum, har en højere husleje eller færre besparende faciliteter end vinderne.


Seneste nyt

fra Nordjylland