Kollektiv skal fremme Gades karriere

Cykeltalentet Mathias Gade fra Hobro vil efter en to måneder lang skadespause tilbage på topniveau. Et nyt bofællesskab med tre andre ryttere er første skridt på vejen for at nå målet. 

Under Fyen Rundt i august skred den 22-årige rytter, som kører hos Glud og Marstrand-LRØ, i et sving og brækkede kravebenet.

- Skaden kom på det værst tænkelige tidspunkt, kun en måned før U/23 VM i København, fortæller Mathias Gade.

 Efter uheldet mistede Gade sin plads på landsholdet, men efter to måneders pause fra august til oktober er nordjyden, efter hård træning i vintermånederne, ved at være oppe i højeste gear igen.

- Jeg kan mærke, at jeg igen kan følge med de andre på holdet, så nu handler det om at holde fast, siger Gade.

Nordjyden er dog ikke i tvivl om, hvorfor han allerede føler sig fit. Før jul forlod han et sportscollege i Horsens for i stedet at flytte i et kollektiv med tre andre ryttere i et hus i Harlev nær Aarhus.

- Der er ingen tvivl om, at det har været ekstra motiverende, at jeg har folk omkring mig, som går lige så meget op i sporten, som jeg selv gør. Og samtidig sørger man for at få trænet, når man skal, for man vil ikke halte bagefter de andre, uddyber han.

Mathias Gades helt store mål for den kommende sæson er at generobre sin landholdsplads og gøre en god figur ved Himmerland Rundt.


Seneste nyt

fra Nordjylland