Kom med i kulissen: Chris leder efter genbrugsguld i containerne

Den 2. oktober begynder en ny sæson af "Genbrugsbutikken", som giver et unikt indblik i genbrugsprocessen og de ansattes liv hos AVV i Hjørring.

Det knirker fra porcelænet og keramikken, da Chris Pedersen læner sig ind over containeren og løfter på et gammelt toilet. Er der nogle hele imellem? Nogle med dobbeltskyl?

- Folk tænker måske ikke over det, men sådan et toilet kan jo sagtens genbruges. Vi sælger rigtig mange af dem i butikken, siger Chris Pedersen.

Han er praktikant hos AVV i Hjørring, og i dag har han fået tjansen med at gå containerne på genbrugsstationen efter og med en lang krog fiske de ting op, som sagtens kan bruges i butikken eller få nyt liv på et af værkstederne. Han har dog ikke heldet med sig her ved toiletterne. Men han har en hed drøm om, at folk vil begynde at tænke mere bæredygtigt, også selv om det gælder et for dem udtjent toilet.

- Det bedste er faktisk, hvis vi kan fange folk herude, når de kommer, og få dem til at sætte toiletterne i buret i stedet for at smide dem i containeren. Men jeg håber jo, at folk vil blive bedre til at tænke over det.

En ny start på arbejdslivet

Chris Pedersen er bare ét af de mennesker, seerne kan møde i den nye sæson af "Genbrugsbutikken" på TV2 Nord. I foråret løb de første fire afsnit om livet hos AVV over skærmen, og dette efterår følger endnu fire afsnit i løbet af oktober.

Her kan man få indblik i, hvor nordjydernes kasserede ejendele og affald ender. Man ser rejsen fra containerne gennem værkstederne og helt ind i butikken, hvor tingene, måske i ny form, så ryger over disken og giver lidt indtjening.

For AVV er mere end bare end bare en genbrugsstation og en butik. Det er også et sted, hvor folk får en ny chance i livet og en grund til at stå op hver dag. En af dem er Jannie Vita Bach, der er praktikant på AVV's tekstilværksted. Hun er autodidakt designer og flyttede for fire år siden til Løkken for at arbejde som selvstændig.

- Jeg blev sygemeldt for to et halvt år siden, fik en overbelastningsreaktion og gik hjemme. Så skulle jeg i gang igen, og så var der en mulighed her, og nu har jeg været her næsten et år, fortæller Jannie Vita Bach.

Se første afsnit på TV2 Nord / Salto tirsdag den 2. oktober klokken 19.50. Eller se en snigpremiere på første afsnit her.

 

Du kan også se alle de tidligere afsnit her.


Seneste nyt

fra Nordjylland