Kom med skatteministeren på job: - Det er ikke sjovt, men vigtigt

Nordjyske Karsten Lauritzen har i det seneste halvandet år været skatteminister. Arbejdsdagene er ofte lange, men sjældent specielt sjove. Alligevel ser han ministerposten som et privilegie.

Klokken har ikke passeret otte, da Karsten Lauritzen forlader sin lejlighed tæt på Christiansborg for at gå på arbejde. Og der går formentlig mindst 14 timer, før han igen kan gå ind ad sin hoveddør, smække benene op og puste ud.

Den 33-årige nordjyde har i det seneste halvandet år været skatteminister. Et job, som ofte byder på lange arbejdsdage med mange møder, interviews og et hav af gule mapper med papirer, der skal læses.

- Det er et privilegie at være minister. Jeg vil ikke sige, at det er sjovt, fordi møderne er ikke sjove, men opgaven er vigtig. Så jeg plejer at bruge udtrykket, at det er et privilegie at være skatteminister og jeg er glad for at være skatteminister, siger Karsten Lauritzen (Venstre).

Skatteministeren indleder denne arbejdsdag med et møde med de andre ministre i Statsministeriet. Herefter går turen hurtigt videre til Statsråd, hvor Dronningen skal skrive under på en række love fra hvert ministerium. I dagens anledning tager det lidt længere tid end normalt, for majestæten har budt på kaffe, da Statsrådet var det sidste inden jul.

Karsten Lauritzen kommer ud med en række dokumenter, som Dronningen har sat sin signatur på, og han hopper herefter i ministerbilen og bliver kørt til Skatteministeriet, hvor han skal igennem et hurtigt møde med embedsmænd fra ministeriet.

quote Det er et privilegie at være minister. Jeg vil ikke sige, at det er sjovt, fordi møderne er ikke sjove, men opgaven er vigtig.

Karsten Lauritzen, skatteminister

Da det er klaret, går turen tilbage til Christiansborg til gruppemøde i Venstre, ordførermøde med skatteordførerne fra partierne i blå blok og en afstemning i Folketingssalen, hvor et af Karsten Lauritzens egne forslag skal andenbehandles.

Sådan forløber den første halvdel af skatteministerens arbejdsdag. Kalenderen har ofte set sådan ud, siden Karsten Lauritzen blev udpeget til minister efter valget i juni 2015. Her gav nordjyden sig selv en mission. Han ville skabe synlige forbedringer i Skat, og det arbejde fortsætter. Karsten Lauritzen fik nemlig lov at blive på posten, da det nye ministerhold for nylig blev udpeget.

- Det var et skulderklap, at jeg fik lov til at blive her, da statsministeren skulle udpege sin nye regering, så jeg arbejder ufortrødent videre, siger Karsten Lauritzen.

Efter at lovforslaget L28, som Karsten Lauritzen står bag, er blevet sendt videre til tredjebehandling, skal skatteministeren i samråd med Folketingets retsudvalg. Han er blevet indkaldt sammen med den nye justitsminister Søren Pape Poulsen til et samråd om indsmugling af ulovlige cigaretter.

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

Den sidste del af eftermiddagen bliver brugt på interne møder i Skatteministeriet, hvor kommende lovforslag og andre sager skal forberedes, før juleferien.

Karsten Lauritzen kommer hjem til Nordjylland for at holde jul, og det glæder han sig til. Både for at vende tilbage til den landsdel, som han er opvokset i og som stadig betyder meget for ham, og for at kunne slappe af og komme ned i tempo.

Det er der brug for, når arbejdsdagene ofte når en længde på både 10, 12 og 14 timer. Det har været et stort privilegie for ham at blive skatteminister, og Karsten Lauritzen drømmer da også stadig om politik, når han sniger sig til nogle timers søvn, før den næste lange arbejdsdag begynder.

 
 
Foto: Christian Henriksen / TV2 Nord

- Det, jeg lovede mig selv, da jeg blev skatteminister, var, at nu ville jeg rydde op i skattevæsenet, og det er jeg godt i gang med - langt fra i mål med, men godt i gang med - og det vil jeg gerne gøre til ende. Og når jeg har løst den opgave, så vil jeg tage stilling til, hvad det næste så skal være, siger Karsten Lauritzen.

Se et længere interview med Karsten Lauritzen her: 

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland