Kom nemmere frem: Ny udgave af Rejseplanen lanceret i Nordjylland

Rejseplanen A/S og Nordjyllands Trafikselskab lancerer nu pilotprojektet MinRejseplan, som i fremtiden skal samle transport- og mobilitetsformer fra forskellige leverandører til lands, til vands og i luften.

Du kender sikkert og har garanteret også allerede brugt hjemmesiden www.rejseplanen.dk for til at planlægge en tur med offentlig transport.

I Nordjylland får dét koncept nu noget af løft, når Nordjyllands Trafikselskab (NT) sammen med Rejseplanen lancerer det nye koncept MinRejseplan, som samler endnu flere transportformer på én side. 

 
 
Foto: Nordjyllands Trafikselskab

Idéen kom, da NT sidste år som det første kollektive trafikselskab i Danmark indgik et samarbejde med samkørselstjenesten GoMore. Siden er det blevet til flere nye samarbejder i Nordjylland, og derfor er det blevet relevant at give brugerne et bedre overblik over transportmulighederne.

- Vores altoverskyggende mål er at sikre god mobilitet for nordjyderne - uanset om man er bosat i byen eller på landet. Det er selvsagt en udfordring i en region som vores, hvor vi har mange tyndt befolkede områder, som skal forbindes med resten af Danmark. Derfor er vi de seneste år gået helt nye veje for at styrke mobiliteten og den trafikale sammenhængskraft, og det har ikke mindst omfattet en inddragelse af både private og offentlige trafikaktører i trafikplanlægningen, forklarer bestyrelsesformand Nuuradiin S. Hussein fra NT.

Ikke kun bus og tog

Med MinRejseplan bliver nordjyderne fremover tilbudt en bred vifte af transport- og mobilitetsformer, når de søger på en rejse inden for den nordjyske region. Rejseforslagene rækker langt udover den almindelige kollektive trafik som bus og tog og omfatter blandt andet Plustur, samkørsel gennem GoMore og taxa.

- Vores partnerskaber med aktører på tværs af det offentlige og private er på sin vis blevet startskuddet til en helt ny måde at anskue den kollektive trafik i Danmark på, hvor vi samarbejder om at favne nye teknologier og services, der nemt og bekvemt kan flytte folk fra A til B. Vi betragter med andre ord ikke andre trafiktilbud som værende konkurrerende, men supplerende for den service, vi er sat i verden for at tilbyde og løbende udvikle, siger administrerende direktør Thomas Øster fra NT.

- Det er den grundlæggende vision bag dette nytænkende projekt, som ligger til grund for lanceringen af MinRejseplan, og vi er stolte af at være initiativtager såvel som foregangsregion på området, tilføjer direktøren.

Ud over at give brugerne overblik og prisinformation om alle tilgængelige transportformer kan MinRejseplan også vise forskellige løsningsmuligheder for rejsen via forskellige leverandører.

Det betyder, at en rejsende fra Skagen til Aalborg kan blive tilbudt en række både private og offentlige transportmuligheder gennem MinRejseplan. Alt afhængig af rejsetidspunkt og tilgængelighed kan det derfor være både et GoMore-lift, en Plustur, en taxa, bus og tog eller en kombination heraf, som vil blive foreslået i MinRejseplan.

Et nordjysk pilotprojekt

MinRejseplan er udviklet på NT’s initiativ af den landsdækkende Rejseplanen A/S, der ejes af alle trafikvirksomhederne i Danmark. MinRejseplan er altså baseret på Rejseplanens system, og målet er da også, at Rejseplanen fra årsskiftet udbreder det nordjyske pilotprojekt til resten af landet:

-NT’s arbejde med mobilitet gennem samarbejde og integration af forskellige transport- og mobilitetsformer har kickstartet processen og tapper direkte ind i Rejseplanens strategi frem mod 2020. MinRejseplan er derfor en milepæl og et vigtig strategisk skridt. Rejseplanen er i forvejen en af danskernes foretrukne apps, hvilket vi gerne vil vedblive at være i takt med, at danskernes muligheder for mobilitetsformer bliver flere og flere, siger administrerende direktør Christina Hvid fra Rejseplanen A/S.

-På sigt er ambitionen at vise alle de transportformer og mobilitetstilbud, der findes for at komme fra A til B. Det betyder, at Rejseplanen – ud over bus, tog, metro, letbane og færger og nu samkørsel og taxa – også i nær fremtid vil vise fjernbusser, indenrigsfly, delebiler, delecykler, førerløse busser og meget mere for hele Danmark, tilføjer Christina Hvid.

Kort om MinRejseplan

  • Den nye app, MinRejseplan, kan downloades nu til iPhone via App Store og til Android via Google Play
  • I første omgang virker de nye transportmidler i MinRejseplan kun i Nordjylland
  • Nordjyderne kan med MinRejseplan fremsøge andre transportformer end den almindelige kollektive trafik og derfor søge og booke ture med taxaer, GoMore og Plustur
  • Fra årsskiftet er strategien at Rejseplanen udbreder funktionerne til resten af landet

 


Seneste nyt

fra Nordjylland