Kommunalforsker: -Det bliver dyrt at skille Aggersund fra Vesthimmerland

En større gruppe borgere fra Aggersund vil lave historisk kommuneskifte. Ifølge kommunalforsker Roger Buch, vil det blive dyrt.

Det kommer til at koste knaster, hvis Aggersunds ønske om at blive skilt med Vesthimmerlands Kommune bliver aktuelt.

Sådan lyder det fra Kommunalforsker, Roger Buch.

- Det er meget besværligt og koster rigtig mange penge. Det er faktisk meget vanskeligere at adskille en kommune, end at slå kommuner sammen, siger Roger Buch.

På et møde onsdag aften i denne uge meddelte en gruppe på 429 borgere fra Aggersund, at de vil skilles fra Vesthimmerlands Kommune, fordi de i højere grad føler sig som en del af Jammerbugt Kommune.

Hvis det lykkes, vil omkostningerne og besværligheden i skiftet blandt andet være at kommunalregistrer, registreringer af borgere og registreringer af ejendomme og veje skal ændres.

 

Historisk kommuneskifte

Der har tidligere været andre kommuner, der vil melde sig ud af et amt for at komme over i et andet amt, men der er ingen tilfælde som minder om dette. Derfor ender det med at blive historisk, hvis skilsmissen bliver aktuel.

Ifølge Roger Buch gør kommunalreformen det ekstra svært for Aggersund, men han tror alligevel på, at det godt kan lade sig gøre. 

- Hvis alle parterer er med – altså Vesthimmerlands Kommune, som skal sige farvel til Aggersundborgerne og Jammerbugt Kommune, som skal tage imod Aggersundborgerne – vil jeg tro, at man kan få folketinget og regeringen med på det, siger Roger Buch.

Samlet set tror Roger Buch ikke, skilsmissen bliver aktuel.

Hør hele Roger Buchs syn på sagen øverst i artiklen. 

Som vi fortalte her på TV2 Nord i går, så er der en seperatistbevægelse i Aggersund der arbejder på at få byen meldt ud af Vesthimmerland Kommune og ind i Jammerbugt. I Løgstør er folk på gaden ikke fornærmede over at det er Aggersundborgere, der ønsker en skilsmisse. De kan godt forstå løsrivelsestrangen.

Seneste nyt

fra Nordjylland