Kommunalt ansatte keder sig

Kommunale medarbejdere beklager sig over, at de har alt for lidt at lave og beder chefen undlade at besætte ledige stillinger.

Det er ikke hver dag, at man hører om ansatte, der klager over, at de har for lidt at lave - men sådan er virkeligheden i Udbetaling Aalborg Pension, som står for udbetaling af pension til kommunens borgere. Det fortæller DR Nordjylland.

- Det føles som verdens længste eftersidning. For at få arbejde nok har vi bedt andre afdelinger give os opgaver. Nogle medarbejdere siger, at de vil finde andet arbejde, hvis ikke der bliver mere at lave, siger leder af Udbetaling Aalborg Pension, Ethel Hansen, til radioen.

Kedsomheden skyldes, at netop den afdeling har tyvstartet med at indføre de arbejdsgange, som den nye myndighed Udbetaling Danmark under ATP får. Populært sagt er man gået væk fra, at hver sagsbehandler sad med sin egen bunke af sager på papir, til at alle tager af den samme bunke, som nu håndteres elektronisk. Dermed har afdelingen effektiviseret så meget, at bunkerne hurtigt slipper op.

Derfor har Ethel Hansen også givet sine tolv ansatte lov at dyrke motion tre timer om ugen i arbejdstiden - og hun løfter ikke et øjenbryn, hvis en medarbejder lægger kabale på sin computer i løbet af arbejdsdagen.

Fra 1. marts skal alle udbetalinger af pension flyttes til fem landsdækkende centre. Det betyder, at medarbejdere fra Aalborg og andre nordjyske kommuner fra den dato får arbejdssted i Frederikshavn. Derudover skal der ansættes en række andre. Men der bliver næppe brug for de ekstra medarbejdere, vurderer Ethel Hansen.

Ifølge hende kan de danske kommuner spare minimum 83 millioner kroner på pensionsområdet allerede næste år, heraf de tre millioner i Aalborg Kommune. Men det kræver, at man dropper planerne om at ansætte ekstra personale. Hun opfordrer til, at kommunerne i stedet bruger de sparede penge på noget andet.

1. oktober overtager de fem Udbetaling Danmark-centre udbetaling af familieydelse til borgerne. 1. december overtager den nye myndighed udbetaling af barselsdagpenge og fra 1. marts 2013 boligstøtte, førtidspension eller folkepension.


Seneste nyt

fra Nordjylland