Kommunalvalg eller kaos: Her er de sjoveste nordjyske valgslogans

Valgslogans findes i mange varianter og former blandt de nordjyske kommunalpolitikere - vi har fundet nogle af de sjoveste nordjyske bud.

"Plads til alle". "Mennesket før systemet". "Stem personligt".

Det vrimler med slogans i alle afskygninger i den kommunale valgkamp. Faktisk har cirka hver tredje af de garvede genopstillere til kommunalvalget 2017 et slogan på deres valgplakater og flyers. Det viser en ny rundspørge fra Kommunernes Landsforening.

Nogle er korte, andre er lange, og nogle er bare helt igennem underholdende, når man ser på de nordjyske bud på uforglemmelige slogans. 

quote Smid ikke din stemme væk, stem på Børge Bech.

Valgslogan for Børge Bech, Hjørring Kommune

Håndværker-rim hitter

Her bliver det ret hurtigt tydeligt, at de nordjyske kandidater er glade for rim. Sådan nogle af den slags, vi alle sammen kender fra ikke så få håndværkere, der kan noget med ord - eller i hvert fald gerne vil have det til at se sådan ud. En af de politikere, der har kastet sig ud i det rimende slogan er socialdemokratiske Børge Bech fra Hjørring Kommune. Han har siddet i byrådet siden 2009.

"Smid ikke din stemme væk, stem på Børge Bech", lyder sætningen, der skal få vælgerne i Hjørring Kommune til at sætte deres kryds ved socialdemokraten.

Samme bølge er Morten Klessen, også fra Socialdemokratiet, hoppet med på i sin kamp for at blive genvalgt i Jammerbugt Kommune:

"For børn, unge og sporten, stem personlig på Morten."

I Aalborg Kommune lader det til, at 2. viceborgmester Mads Sølver Pedersen (V) ikke helt har kunnet bestemme sig for ét slogan, men i stedet har blandet to sammen. Her er der igen gang i et godt gammeldags rimeslogan, men Venstre-politikerne synes tilsyneladende, der er brug for lidt ekstra:

Valgslogans

Cirka hver tredje af de lokalpolitikere, der genopstiller ved det kommende kommunalvalg den 21. november, oplyser, at de har et valgslogan.
Det viser en rundspørge foretaget af Kommunernes Landsforenings medie, Momentum.
I undersøgelsen har cirka 33 procent af de kandidater, rundspørgen er sendt til, deltaget.

"Skal tingene på plads, stem på Mads - og min erfaring, din styrke", lyder buddet på et uforglemmeligt slogan fra Mads Sølver Pedersen.

Malou Skeel (V) fra Jammerbugt Kommune genbruger sit slogan fra sidste kommunalvalgskamp - noget, der hentet inspiration fra både en Olsen Banden-film og spejderverden, når hun siger:

"Vi skal videre... Og alle skal med".

- Platheder uden indhold

Spørger man retoriker Jesper Troels Jensen, er der god grund til at udtænke et slogan, hvis man er politiker og gerne vil huskes i en valgkamp. De gode slogans sætter sig nemlig fast hos vælgerne.

- Sloganet skal skabe et billede, der viser, hvad politikeren er for én, og hvad han eller hun vil gøre. Pointen er banal. Det gode slogan kan vælgerne huske. Og kan de huske det, så er der også en chance for, at de sætter krydset hos kandidaten, siger Jesper Troels Jensen. 

Han fremhæver slogans som "Stauning eller Kaos" og Trumps "Make America Great Again" som nogle gode politiske slogans, der har virket.

- Men generelt vil jeg betegne politikernes valgslogans som dårlige. De består mest af platheder, altså ting, som alle er enige i, som er for fjollede eller som ikke rummer nogen som helst mening. Det er slogans, der er tømt for indhold, vision og handling, lyder dommen fra Jesper Troels Jensen.

Om eksemplerne i artiklen her er gode eller dårlige, vil vi dog lade være helt op til vælgerne. De mange slogans bliver synlige i gadebilledet fra på lørdag klokken 12, når kandidaterne må hænge deres valgplakater op i lygtepælene. 

Flere nordjyske valgslogans:

  • Mikael Klitgård, (V), borgmester i Brønderslev Kommune: "Glæde, gejst og vilje til vækst"
  • Hildo Rasmussen, (S), Brønderslev Kommune: "Plads til alle"
  • Jytte Høyrup, (V), Frederikshavn Kommune: "Nye idéer - langsigtede løsninger"
  • Carsten Sørensen (DF), Frederikshavn Kommune: "Mennesker før systemet"
  • Birgit S. Hansen, (S), borgmester i Frederikshavn Kommune: "Sammen er vi stærke"
  • Lars Oldager, (DF), Frederikshavn Kommune: "Stem personligt"
  • Ib Nellemann, (V), Jammerbugt Kommune: "Alt handler om mennesker - også i politik"
  • Holger Pedersen, (K), Rebild Kommune: "Rebild Kommune skal være et godt sted at bo og udfolde sig uanset alder"
  • Thøger Elmelund Kristensen, (S), Rebild Kommune: "Bedst for Rebild"
  • Bent Skovgaard Olsen, (Ø), Rebild Kommune: "Ø-mærk Rebild Kommune"
  • Theresa Berg Andersen, (SF), Vesthimmerlands Kommune: "SF, det er sund fornuft"
  • Ulla Skov, (K), Vesthimmerlands Kommune: "Borgernær omsorg"

Seneste nyt

fra Nordjylland