Forurenet børnehavegrund: Kommune beklager manglende undersøgelser

Mariagerfjord Kommune ønsker yderligere undersøgelser af planlagt grund til daginstitution efter fund af forurening

En grund i Hobro tiltænkt en institution med både børnehave, vuggestue og dagpleje har vist sig at indeholde mere forurening, end Mariagerfjord Kommune havde troet. 

Nu skal grunden, der er beliggende på Solvej 10 i Hobro, så grundigt undersøges for, hvor slemt det står til med forurening. Det betyder også, at den institution, der skal bygges på grunden, bliver forsinket minimum et halvt år. Det skriver Mariagerfjord Kommune i en pressemeddelelse. 

- Vi er kede af forløbet og vi anerkender, at vi burde havde undersøgt grunden grundigere, inden vi sendte byggeriet i licitation. Derfor vil vi gennemgå vores arbejdsgange og tage en dialog med vores rådgivere, så vi undgår, at en lignende situation opstår i fremtiden, siger Peter Møller Rasmussen, velfærdsdirektør i Mariagerfjord Kommune.

Har allerede lavet flere undersøgelser

Mariagerfjord Kommune har i flere omgange lavet undersøgelser af grunden. Men en nyligt foretaget undersøgelse viser, at dele af grunden er forurenet i en grad, så der er behov for yderligere undersøgelser.

- Vi vil være helt sikre på, at børn og personale kan opholde sig på grunden uden helbredsmæssige risici. Derfor skal området nu undersøges grundigt, selvom vi må sætte licitationen i bero, siger Peter Møller Rasmussen.

Den nyeste undersøgelse viser, at et område er forurenet med klorforbindelser, som stammer fra et tidligere renseri. Desuden tyder det på, at der kan være slagger på en større del af grunden. 

Forurening kan bremse byggeri

Resultaterne af de nye undersøgelser ventes klar i begyndelsen af januar og kommunen har udsat licitationen til 23. marts. Det betyder, at byggeplanerne bliver forsinket med mindst et halvt år. 

Viser det sig, at forureningen har et omfang, der kan sætte børn og personales sikkerhed på spil, kan byggeriet på Solvej 10 i Hobro ende med at blive lagt i graven.

- Nu må vi hurtigst muligt have undersøgt omfanget af forureningen, så vi får et overblik over, hvad der skal til for at rense grunden på betryggende vis. Hvis der er den mindste tvivl om sikkerheden, bygger vi ikke en daginstitution på Solvej 10, siger Peter Møller Rasmussen.

- Uanset hvad undersøgelserne viser, må vi forvente, at udgifterne til at løse udfordringen vil kræve ekstra midler, slutter direktøren.

Selvom byggeriet bliver forsinket, forsikrer Peter Møller Rasmussen, at kommunen har pladser til alle de børn i området, der har behov for pasning.


Seneste nyt

fra Nordjylland