Kommune beskyldes for manipulation i vindmøllesag

Der er stor debat omkring en planlagt vindmøllepark i Døstrup. Foto: TV2/Nord

En gruppe borgere beskylder Mariagerfjord Kommune for grov manipulation i sagsbehandlingen af en planlagt vindmøllepark ved Døstrup.

Sagen om den meget omdiskuterede vindmøllepark i Døstrup skal behandles af byrådet torsdag. Men borgerne i Døstrup, der længe har haft indsigelser mod projektet, beskylder nu Mariagerfjord Kommune for manipulation.

Det er blandt andet teksten i selve indstillingen, som byrådet skal behandle, der er årsag til forargelsen. Teksten er nemlig fuldstændig identisk med en pressemeddelelse fra vindmølleindustrien. Her står der blandt andet: "90 % af naboerne føler sig ikke væsentligt generende af det rotende bekendtskab."

Borgerne, med Lars Raahauge i spidsen, er først og fremmest forargede over, at man fra forvaltningens side har valgt at kopiere en pressemeddelelse fra vindmølleindustrien, som de mener, er part i sagen.  

- Tænk, at man har copy pasted indledningen til en sagsfremstilling til byrådet fra en tekst, som en spindoktor fra vindmølleindustrien har formuleret. Det er da forargende, siger han.

Men det er ikke alt. Vindmølleindustriens pressemeddelelse er baseret på en undersøgelse fra Sundhedsstyrelsen, men her er konklusionen noget anderledes. I Sundhedsstyrelsens undersøgelse fremstilles problematikken væsentligt mere negativ, nemlig at 10 procent af naboer til vindmøller kan være stærkt generede af støjen. Der konkluderes intet om de formodede 90 % der ikke skulle være generede af støjen fra vindmøller.  

- Det er da en klar manipulation af tallene. 

Formand for Teknik og Miljøudvalget i Mariagerfjord Kommune, Preben Christensen (S), afviser kritikken. 

Man har lov til at tolke en rapport, og hvis forvaltningen tolker noget, som måske ligner noget, der er skrevet andre steder, er der ikke noget galt i det, siger han.  

Lars Raahauge mener derimod, at sagen bør gå helt om:

-  Det er da en ommer det her, siger han. 

Der er tale om fem 125 meter højer vindmøller, som Eurowind vil opstille.

Flere nyheder fra TV2 Nord