Kommune blåstempler ulovligt sommerhus

Læsø Kommune vil med en ny tilladelse lovliggøre et ulovligt sommerhus i et af øens naturskønne områder. Ulovligt, siger eksperter, men kommunen står fast.

En dispensation til at bygge et sommerhus i et beskyttet naturområde på Læsø er klart ulovlig, mener eksperter i Frederikshavn Kommune.

Men Læsøs borgmester vil ikke lytte til rådet fra kommunens samarbejdspartner på fastlandet. Dispensationen står ved magt, oplyser P4 Nordjylland.

Kommunen forsøger at redde et næsten færdigbygget sommerhus fra nedrivning ved at give ejerne en ny tilladelse til at opføre huset. Kommunens første tilladelse blev underkendt af Naturklagenævnet, fordi kommunen havde givet ejeren lov at bygge i et naturbeskyttet område. Ejeren blev af samme grund påbudt at rive sommerhuset ned igen. Det repræsenterer en værdi af en lille million kroner, og ejeren kræver pengene refunderet af kommunen.

Læsø Kommune har nu givet ejeren en ny tilladelse til at opføre huset samme sted. Det sker med den begrundelse, at ejeren vil tinglyse en forpligtelse til at pleje grunden på en sådan måde, at der kommer endnu mere beskyttede natur i området. Tilladelsen er klart ulovlig, mener Frederikshavn kommunes embedsmænd.

- Vi har taget stilling til en ny situation. Og når det er en ny situation, så er det kommunalbestyrelsen på Læsø, der kan dispensere, hvis vi synes, der er baggrund for det, siger Læsøs borgmester, Olav Juul (V), til radioen.

- Den her løsning er den absolut mindst skadelige for naturen. Og samtidig får vi afsluttet sagen på en ordentlig og værdig måde, mener borgmesteren.


Seneste nyt

fra Nordjylland