Rubjerg Knude Fyr: Kommune forventer at 25.000 vil se fyret flytte

Interessen for at se flytningen af Rubjerg Knude Fyr i uge 43 er enorm. Hjørring Kommune planlægninger efter, at der kan komme 25.000 gæster på dagen.

Kommunen sætter derfor shuttle-busser ind fra Hjørring og Løkken til Rubjerg Knude Fyr for at undgå parkeringskaos ved fyret.

Flytningen af Rubjerg Knude Fyr i uge 43 er en kæmpe begivenhed og vil trække mange tusinde gæster til fra ind og udland.

- Vi forventer, at op mod 25.000 mennesker vil være interesseret i at komme ud og se fyret blive flyttet, siger kulturkonsulent i Hjørring Kommune, Leif Lund Jakobsen.

Han er med i den planlægningsgruppe i kommunen, som i øjeblikket er i gang med at planlægge den store flytte-event af fyret.

I nærheden af Rubjerg Knude Fyr inddrages marker til parkeringspladser den dag fyret skal flyttes. Her er plads til 1500 biler. I Løkken og Hjørring sættes der shuttle-busser ind, som skal køre folk til Rubjerg Knude.

Der er stor interesse i udlandet for at følge flytningen af Rubjerg Knude Fyr, og især i Tyskland fylder flytningen meget.

- Vi skal hyre busser, vi skal leje telte til de aktiviteter, der skal foregå. Vi skal lave aftaler med rigtig mange mennesker. Vi skal jo have politi, hjemmeværn og beredskab på plads, fortæller Leif Lund Jakobsen.

Selv om det ikke længere er muligt at komme tæt på fyret på grund af arbejdet med at flytte det, så besøges området daglige af et stort antal gæster. Ingelise Jelling fra Holbæk er på ferie i Thisted, og hun har taget turen til Rubjerg.

- Jeg skulle lige se fyret. Jeg synes, at det er en sensation, at man flytter det, siger hun.

Også ægteparret Pung fra Essen i Tyskland går de 1 1/2 kilometer fra parkeringspladsen og op til fyret. Det er tredje gang de er på ferie i Vendsyssel og tredje gang, at de ser fyret.

- Det er meget interessant. Alene det at se at naturens krafter har skubbet sandet rundt og fritlagt noget og gemte noget andet væk er utroligt, siger Heiner Pung.

Ægteparret Pung er taget fra Essen for at se Rubjerg Knude Fyr.
Ægteparret Pung er taget fra Essen for at se Rubjerg Knude Fyr.
Foto: Jesper Christiansen

Interessen for at leje sommerhus i Lønstrup-området i uge 43 er stigende. Der bekræfter blandt andre Sol og Strand. Ingelise Jelling vil gerne komme igen og se fyret rulle 80 meter til dets nye placering.

- Jeg er dybt imponeret. Jeg vil gerne se det blive flyttet. Det er da imponerende, siger hun.

Flytningen af fyret er fastsat til uge 43. Hvilken dag i uge 43 fyret bliver flyttet er ikke besluttet endnu. Det afhænger blandt andet af vind og vejr.


Seneste nyt

fra Nordjylland