Kommune inviterer til håndbold og "flyt hjem"-kampagne

Foto: Henning Bagger, Scanpix

65 af tilskuerne til lørdagens håndboldkamp mellem Skjern og Aalborg vil være på lægterne for mere end sportens skyld.

Håndbold er ikke længere bare håndbold - næ nej, en håndboldkamp kan bruges til rigtig mange ting. For Ringkøbing-Skjern Kommune kan den bruges som tilflytningskampagne.

Når Skjern Håndbold lørdag møder Aalborg Håndbold i et opgør i Gigantium, har Ringkøbing-Skjern Kommune inviteret 65 unge eksil-vestjyder, der i dag studerer i Aalborg, til at komme til et VIP-arrangement i forbindelse med kampen.

Og missionen er klar: At få de unge tilbage til Vestjylland, når de er færdige med at læse.

- Vi har særligt fokus på unge, der flytter for at studere i de større byer. Vi ved, at når de bliver forældre, så ønsker mange at give børnene en tryg barndom, der ligner den de selv havde i Ringkøbing-Skjern. Nærheden til bedsteforældrene spiller også en rolle, fortæller Dorthe Frydendahl, bosætningskoordinator i Ringkøbing-Skjern Kommune.

En undersøgelse fra efteråret 2015 viser, at fire ud af 10, som flytter til den vestjyske kommune, har boet der tidligere - og at de primært flytter på grund af relationer til området. 

- Derfor giver det god mening at fastholde kontakten til vores fraflyttere, når de tager herfra for eksempelvis at studere, og det er netop formålet med eksilvestjydeklubben, forklarer Dorthe Frydendahl.

Og der er faktisk tale om en klub: Klub Eksilvestjyder har eksisteret i lidt over et år, men om den batter i tilflytningsraten, er for tidligt at sige.

Det er dog ikke kun i Aalborg, at eksilvestjyderne bliver jaget af Ringkøbing-Skjern Kommune - lignende arrangementer finder løbende sted i alle de store studiebyer i Danmark, fortæller kommunen.

Flere nyheder fra TV2 Nord