Kommune lukker fire plejecentre

01:49

1 af 2

Thisted Kommune vedtog tirsdag aften en udviklingsplan, der betyder, at fire plejecentre lukker.

På et kommunalbestyrelsesmøde tirsdag aften blev det besluttet, at der skal lukkes fire plejecentre i Thisted Kommune. Det er endnu uvist hvornår, men som en del af en ny udviklingsplan for sundheds- og ældreområdet blev det vedtaget, at Stenhøj i Vesløs, Sct. Mortensgaard i Ydby, Nors Ældrecenter og Vestergården i Sundby skal lukkes.

- Der er mange hensyn at tage, når vi kigger på omlægning og lukning af plejecentre. Vi skal naturligvis fokusere på, hvor de ældre ønsker at bo, men vi skal også sikre kvalitet og bæredygtig økonomisk drift i tilbuddene i mange år fremover. Der skal være lige service i hele kommunen, og derfor er det også helt nødvendigt at tilpasse vores tilbud om pleje til det aktuelle behov - både hvad angår kapacitet og specialiserede tilbud. Det tager udviklingsplanen højde for, og derfor er jeg tilfreds med, at der er politisk opbakning til planen, siger borgmester Lene Kjelgaard Jensen.

Ifølge borgmesteren vil kommunens ældre helst blive længst muligt i eget hjem, og derfor har kommunen udarbejdet den nye plan, der i højere grad imødekommer det ønske. Den nye udviklingsplan lægger desuden op til, at de resterende plejecentre skal specialiseres forskellige målgrupper, fordi man i kommunen mener, de ældre fremover, vil være dårligere, når de flytter ind på et plejecenter.

Thisted Kommune vurderer, at de på nuværende tidspunkt har op mod 90 plejeboligpladser for meget i forhold til antallet af ældre over 80 år i kommunen.

Flere nyheder fra TV2 Nord