Kommune spænder ben for job

Arbejdsløse Jesper Lunøe troede at fremtiden var sikret, da han blev tilbudt et nyt arbejde, men der tog han fejl.

Jesper Lunøe fik at vide af Jobcenter Rebild, at hvis han havde et job i vente kunne han få de relevante kurser. Der er arbejde til ham hos CB-electronic, men nu har Rebild Kommune afvist ansøgningen om de relevante kurser, han skal have, før han er kvalificeret.

- Jeg bliver da noget negativ, og træt af systemet. Og lige i første omgang kan jeg også tænke, at så kan det også bare være lige meget - men det kan bare ikke passe, siger Jesper Lunøe.

Afslaget på kurserne blev anket, men til trods for, at Jesper Lunøe har lovning på arbejde, blev det afvist med begrundelsen, at der er ikke gode jobmuligheder i branchen. Fagforeningen Dansk Metal mener, kommunen kravler udenom.

- Han har en ret i forhold til loven om aktiv beskæftigelsespolitik. Man kan lave en undtagelse for de regler der er, når du sådan set har en konkret arbejdsgiver, der vil have sig ansat, hvis du tager den opkvalificerende uddannelse, så jeg mener de tager helt fejl, siger Formanden for Dansk Metal, Jan Gregersen.

Hos Jobcenter Rebild holder de fast i retten til at afvise ansøgningen og sagen er nu endt i ankestyrelsen.

Sagen har fået det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen til at fare i blækhuset. Han mener, at beskæftigelsesministeren har lovet de ledige, at de har ret til opkvalificerende kurser, hvis de har et job i vente.

- Jeg vil stille hende det spørgsmål, hvorfor så Rebild Kommune ikke efterlever det. Enten er hun fuld af løgn eller så er Rebild Kommune, og det skal vi have afklaret, siger Bjarne Laustsen.


Seneste nyt

fra Nordjylland