Kommune spærrer havn af

Aalborg Kommune i gang med at opsætte afspærringer, efter en bil i aftes kørte i havnen og en mand omkom.

Kommunen har erkendt, at der er problemer med sikkerheden omkring trappen ud for Toldbod Plads, hvor en personbil i aftes kørte i havnen. For området burde have været spærret af automatisk. Derfor sættes nu spærringer op, til omstændighederne omkring ulykken er fuldt opklarede.

Også Nordjyllands Politi undrer sig over, at det lørdag aften var muligt at køre ind på det havneområde i Aalborg, hvor en 45-årig mand kørte i havne og døde.

- Der er i hvert fald nogle pullerter, som normalt er oppe, og som ikke var oppe på ulykkestidspunktet. Det betød, at man kunne køre ind på det pågældende havneområde, siger vagtchef Frank Liltorp fra Nordjyllands Politi.

Pullerter er metalrør, der kan skydes op fra jorden og afspærre et område for biler.

- Vi ved ikke, hvorfor de ikke var oppe, og det vil vi gerne finde ud af. Så mandag skal vi i gang med nogle afhøringer af kommunen, havnevæsnet og andre, som kan fortælle noget om, hvordan systemet virker, siger han.

Ifølge afdelingsleder Henrik Jes Jensen fra Aalborg Kommunes afdeling for veje og trafik var det en fejl, at området ikke var afspærret.

- Vi har endnu ikke fundet nogen forklaring på, at det her kunne ske, men der må umiddelbart have været et driftssvigt på de her hæve-sænke-pullerter, siger han til DR Nordjylland.
Mandag vil kommunen undersøge, om der er tekniske fejl på anlægget.

Kvinden, som var med i bilen, og som overlevede ulykken har forklaret, at parret ledte efter en bestemt restaurant i havneområdet.

- Hun fortæller, at de skal på restaurantbesøg et sted på havnefronten. De er lidt sent på den, og de har svært ved at finde restauranten. På et tidspunkt bliver de enige om, at de nok skal vende om, og så kører de ind på havneområdet og kommer til at køre ud over kanten, siger Frank Liltorp.

Der, hvor parret kørte ud over havnekajen, svinger vejen udenom en bred trappe, der fører ned i fjorden. Bilen styrtede ned på trappen og videre ned i vandet.


Seneste nyt

fra Nordjylland