Kommune vil bruge sprøjtegift

 Kommune vil bruge sprøjtegift

Rebild Kommune bryder nu med dens egne principper om ikke at bruge kemiske sprøjtegifte overhovedet. Det sker fordi et fodboldlandshold gerne vil træne på Skørping Stadion. Det forarger flere borgere og kommunalpolitikere

For at gåsebillelarver ikke skal ødelægge græstæppet på Skørping Stadion inden U 21-fodboldlandsholdet skal træne der tre gange i år, er et snævert flertal på tre mod to i Rebild Kommunes teknik- og miljøudvalg nu parat til at bruge en sprøjtegift med pesticider.

- Det forarger mig, at man med den her beslutning går i den helt miljømæssigt forkerte retning, siger medlem af teknik- og miljøudvalget Bertil Thomsen (SF) til TV2/NORD.

For en måned siden indgik Miljøministeriet og Kommunernes Landsforening en aftale om at fortsætte udviklingen hen imod et mindre pesticidforbrug på kommunale arealer. Men det afholder altså ikke de fleste af Rebild Kommunes miljøudvalgs-medlemmer fra at bruge kemiske sprøjtegifte.

- Det ville da være træls, hvis vi var så fastlåste af vores egne principper, at vi slet ikke kunne løse problemet i den her sag, siger Søren Munk (Venstre), der også er medlem af teknik- og miljøudvalget i Rebild Kommune.

At kommunen ikke går forrest og bekæmper gåsebillelarver på den biologiske måde med rundorme vil skabe en uheldig præcedens, mener Bertil Mortensen, der hurtigst muligt vil have sagen op i byrådet.

Kun omkring en kilometer fra Skørping Stadion forsøger en gruppe borgere at gøre deres by Rebild helt fri for sprøjtegifte i haverne. Her forstår man ingenting af kommunens beslutning.

Mere om det søndag kl. 19.30 i TV2/NORD.


Seneste nyt

fra Nordjylland