Kommune vil se på høje byggegebyrer

Det er dyrere at få godkendt en byggeansøgning i Vesthimmerlands Kommune end i mange andre kommuner. Derfor vil teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerland nu se på sagen.

Minkavler Per Thyrrestrup måtte sidste år betale 350.000 kroner i gebyr for at få godkendt nogle byggeansøgninger i Vesthimmerlands Kommune. Det beløb er markant højere, end hvis Per Thyrrestrup havde været bosat i en af omegnskommunerne, hvor han i så fald kunne være sluppet med et gebyr på 50.000 kroner.

- Det er lidt hårrejsende, at vores penge og vores virksomheders fremtid bliver forvaltet på denne måde, siger Per Thyrrestrup.

Teknik- og miljøudvalget i Vesthimmerlands Kommune erkender, at der burde være et loft på 50.000 kroner i byggesager, som man ser det i flere andre kommuner. Derfor skal sagen nu ses igennem.

- Vi kan godt se, at det er lidt uretfærdigt i forhold til disse byggesagsgebyrer, og derfor har vi flere gange også indstillet til, at vi laver et loft, som gælder et år bagudrettet, siger formand for teknik- og miljøudvalget Niels Krebs Hansen (Kons.).

Per Thyrrestrup kan dog ikke se frem til at få penge tilbage endnu. Vesthimmerlands Kommune skal nemlig have finansieringen på plads, før forslaget kan vedtages.

- Økonomiudvalget har krævet, at vi skal finde en måde at finansiere forslaget på, men pengene er jo gået ind i økonomiudvalgets kasse, så det er også dem, der skal betale pengene tilbage, siger Niels Krebs Hansen.

Minkavler Per Thyrrestrup har allerede ventet i flere måneder, hvor der ikke er sket noget i sagen. Han er derfor noget skeptisk i forhold til at få de 300.000 kroner, som teknik- og miljøudvalget ønsker at give ham tilbage.

- Der er ikke nogen, der vil tage ansvar. Men at skubbe sagen mellem udvalgene, så man kan undgå at betale penge tilbage, det er man god til, siger Per Thyrrestrup.

Økonomiudvalget behandler sagen næste onsdag.


Seneste nyt

fra Nordjylland