Formand for teknikudvalg: Kommunen har fejlagtigt betalt for julepynt i mange år

Siden 2007 har Brønderslev Kommune årligt givet mere end 100.000 til juleudsmykning i Brønderslev. Det har vist sig at være en fejl, og nu smækker kommunen kassen i.

Tidligere år har både Brønderslev Kommune og Brønderslev Handel spyttet i kassen, når det handler juleudsmykningen i byen, men kommunen har nu skåret gevaldigt i deres bidrag.

Det skyldes ganske enkelt, at kommunen i de seneste 12 år - efter kommunalreformen - har lavet en fejl ved at betale, lyder det fra formanden for teknikudvalget, Karsten Frederiksen.

- Det er det, der sker med administrative fejl, sådan er det bare. Og når man så finder ud af det, så må man rette ind, siger Karsten Frederiksen (Konservative) og tilføjer, at alle byer i Brønderslev Kommune bliver behandlet ens.

- Alle byer får 3,25 kroner pr borger i tilskud til julebelysning, siger formanden.

Derfor får Brønderslev Handel i år 40.000 kroner i bidrag til juleudsmykning fra kommunen.

- Vi har fra kommunens side fejlagtigt betalt for meget, siger Karsten Frederiksen.

 

- Jeg ville da gerne, at vi havde haft den her diskussion i sommer og ikke lige op til jul, siger Karsten Frederiksen.

Vigtig branding

Det ærgrer handelschefen i Brønderslev voldsomt, da man i byen nu frygter, at kunderne vil blive væk og vælge andre byer til, hvis ikke Brønderslev kan præstere en flot juleudsmykning.

- Det er vigtigt for branding af byen, og det er vigtigt for de mennesker, der bor i byen, siger handelschef Lars Bisgaard Andreasen, Brønderslev Handel og tilføjer:

- Det er en trist måde at behandle sit erhvervsliv på.

Brønderslev Kommune, som normalt står for opsætningsarbejdet, har ifølge Brønderslev Handel kastet ansvaret fra sig til stor frustration for de erhvervsdrivende, der nu selv har samlet penge ind for at julelys og guirlander kan sættes op.

- Jeg oplever, at de har lagt ansvaret fra sig og sagt, at det må I tage over det her, fortæller Lars Bisgaard Andreasen, handelschef fra Brønderslev Handel.

Samler ind til pynt

Pyntens ejer er Brønderslev Kommune, men kommunen vil ikke længere betale for at hænge pynten op, som den plejer.

Derfor er Brønderslev Handel gået sammen og samler penge ind til julepynten, indtil videre er der samlet knap 200.000 kroner ind.

Og de erhvervsdrivende skal i den kommende tid selv i arbejdstøjet og hænge pynten op. 

På spørgsmålet om, hvorvidt handelslivet tidligere ikke blot har været forkælet med de ekstra penge, lyder svaret:

- Nej, det er ikke detailbutikkerne, der har været forkælet så, det er hele byen, der har været, mener Lars Bisgaard Andreasen.

El-regningen for årets juleudsmykning bliver i øvrigt betalt af Brønderslev Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland