Kommunen ødelægger landmands afgrøder: - Det er ren vandalisme

En landmand fra Aabybro er rasende på Jammerbugt Kommune, som renser et vandløb ved siden af hans mark og dermed ødelægger kornet.

Der er blot ti dage til Poul Christensen skal i gang med at høste. Men en del af hans mark får han ikke meget ud af. Jammerbugt Kommune har nemlig valgt at rense et vandløb ved siden af marken – og den opgave ødelægger næsten en halv hektar af Poul Christensens korn.

- Det er jo ren vandalisme, siger Poul Christensen.

Det er kommunens opgave at rense vandløbet. En opgave, der normalt bliver udført om efteråret – for netop at skåne afgrøderne.

- Umiddelbart synes jeg, det ser mærkeligt ud at gøre det på det her tidspunkt. Oprensningen har gjort det væsentligt sværere for landmanden, siger Eske Harboe Høj Larsen, der er planteavlskonsulent ved LandboNord.

Skaderne løber op i 3000 kroner. For Poul Christensen er det ikke det økonomiske tab, der får ham op i det røde felt – det er princippet.

- Jeg kan jo godt sagsøge kommunen, men det vil koste betydeligt mere, end jeg kan opnå, siger landmanden.

TV2 Nord har talt med formanden for kommunens teknik- og miljøudvalg, Torben Sørensen. Han ønsker ikke at stille op til interview, fordi han ikke kender til det konkrete vandløb, men han siger, at det er kommunens ansvar at holde vandløbet nede, så det ikke svømmer over.


Seneste nyt

fra Nordjylland