Kommunen skærper indsats i asyllejr

Thisted Kommune sætter nu kræfter ind på at informere bedre i asyllejr, så kommunens borgere kan føle sig trygge i nattelivet.

I går kunne TV2 Nord fortællle, at en række unge piger føler sig usikre i nattelivet i Thisted. De føler sig forfulgt af udenlandske mænd fra teltlejren i byen, der huser asylansøgere. Nu skriver Thisted Kommune på deres hjemmeside, at de vil skærpe indsatsen, sådan at borgerne kan føle sig trygge i nattelivet.

Kommunen skriver på hjemmesiden, at der i den senere tid har været flere borgere, der har oplevet konflikter under deres færden i nattelivet i Thisted. Konflikter, som i flere tilfælde har været i mødet mellem unge danskere og nogle af de asylansøgere, som midlertidigt opholder sig på asylnødcentret i Thisted.

Konflikterne har endnu ikke medført sigtelser fra politiets side. Alligevel vælger Thisted Kommune nu at skærpe opmærksomheden på problematikken.

- Vi ønsker først og fremmest, at det skal være trygt og godt for alle vores borgere at færdes i Thisted – også i byens natteliv. Derfor iværksætter vi nu ekstra tiltag, som gerne skal medvirke til at skabe en større forståelse, færre konflikter og dermed også større tryghed, udtaler Lars Slot, direktør for Børne- og Familieforvaltningen, og fortsætter:

- Vi følger situationen nøje og har en tæt og løbende dialog med Politiet. Senest i går, hvor vi blev enige om en række nye tiltag. Blandt andet vil vi fremover prioritere, at der er en kommunal SSP-medarbejder fra asylnødcentret til stede i byen fredag og lørdag nat. Vi er vi sikre på, at det vil have en forebyggende effekt, siger Lars Sloth.

Derudover besøger politiet teltlejren i Thisted onsdag for at gå i dialog med beboere og personale om de kulturelle forskelle, som kan være en del af problemstillingen. Kommunen skriver også, at reglerne strammes for indtagelse af alkohol på teltlejren, ligesom politiet udarbejder skriftligt informationsmateriale om god opførsel, som udleveres til beboerne i teltlejren.


Seneste nyt

fra Nordjylland