Kommunen tager Solhavens overskud

Over halvanden millioner kroner af overskuddet fra opholdsstedet Solhaven skal bruges til at nedsætte taksterne. Det har politikerne i Vesthimmerlands Kommune bestemt - beslutningen overrasker Solhavens bestyrelse.

Et enigt Socialudvalg i Vesthimmerland vedtog under et møde mandag aften, at 1,6 millioner kroner af overskuddet fra 2010 fra opholdsstedet Solhaven overskud skal bruges til at nedsætte taksterne. Det vil gøre det billigere at anbringe unge på opholdsstedet.

Det drejer sig om i alt 1, 6 millioner kroner. Overskuddet fra 2010 er seks procent højere end budgetteret, og Socialudvalget har besluttet, at al overskud over fem procent skal bruges på takstnedsættelse.

Socialudvalget traf beslutningen på baggrund af en lov fra 2006. Loven er godt nok blevet revideret i 2011, men udvalget besluttede altså at tage udgangspunkt i loven fra 2006.

Beslutningen undrer Solhavens bestyrelsesformand Toft Hedegaard Kristensen. Han mener, at den økonomiske situation på Solhaven er helt anderledes i dag, end den var i 2010. Derfor vil bestyrelsen nu holde et møde for at diskutere, hvorvidt de vil klage over Socialudvalgets beslutning.

Til det siger formanden for Socialudvalget, Kurt Friis Jørgensen:

- Jeg kan da godt forstå, de undrer sig og gerne ville have beholdt hele overskuddet selv, men det er normal praksis fra vores side at træffe den beslutning. Det har vi også gjort to gange tidligere i 2012 i lignende sager


Seneste nyt

fra Nordjylland