Kommuner behandler igen udvidelsessager af landbrug

Foto: TV2/Nord

Halvdelen af de nordjyske kommuner har ellers ikke færdigbehandlet sager i 2011, fordi de ikke mente at det talmateriale de skulle bruge til sagsbehandlingen har været tilgængelig. I går kom så tallene fra Miljøstyrelsen efter 8 måneders ventetid.

Sagsbehandlingen har været sat i bero, fordi Natur- og miljøklagenævnet har brugt en ny vejledning fra sommeren 2010 til at bedømme sager, der var afgjort i kommunerne helt tilbage i 2009.

- Det er lovgivning med tilbagevirkende kraft. Det kan vi overhovedet ikke leve med, siger Gert Fischer, Formand, Teknik- og Miljøudvalget, Rebild Kommune.

For at efterleve den nye vejledning skal kommunerne vurdere udviklingen i dyretrykket i Natura 2000 oplande. De tal har hidtil ikke været tilgængelige, mener kommunerne. Men de kom så fra Miljøstyrelsen i går.

Konsekvensen bliver at næsten 140 nordjyske sager i Natur- og Miljøklagenævnet skal behandles igen af kommunerne. For at forhindre en sagspukkel sender miljøministeren 15.000 kroner med hver af de sager, som nævnet sender tilbage til kommunerne.

- Med håndsrækningen vil jeg gerne undgå, at de mange hjemviste sager skaber en ny pukkel, men bliver ekspederet i en fart. Det er ikke rimeligt, at hverken miljøet eller landmændene tages som gidsler i sager, der dybest set er et mellemværende mellem to myndigheder, siger miljøminister Karen Ellemann (Venstre)

Flere nyheder fra TV2 Nord