Kommuner i problemer med nedrivning

Vesthimmerlands Kommune ville gerne rive endnu flere faldefærdige huse ned.

Selv om Carsten Hansen, den socialdemokratiske minister for by, bolig og landdistrikter, nu har åbnet for at de nordjyske kommuner kan bruge byfornyelsesmidler til at rive faldefærdige huse ned for, så giver det alligevel kommunerne problemer. Midlerne må nemlig ikke bruges til at opkøbe huse. Det er man godt træt af i blandt andet Vesthimmerlands Kommune.
 
Med borgmester Knud Kristensen bag rattet i en traktor har Vesthimmerlands Kommune i dag fejret et slags jubilæum. Huset i Nørregade 5 i Ranum er hus nummer 100, der gennem de seneste to år er blevet jævnet med jorden.
 
Indtil nu har Ranumborgerne haft grund til at være glade. 11 huse har Vesthimmerlands Kommune revet ned med midler fra den såkaldte indsatspulje. Men fremover skal det med byfornyelsesmidler, men med de penge må kommunen ikke opkøbe faldefærdige rønner.
 
- Det har vi det ikke godt med. Byfornyelsesmidlerne burde kunne bruges på nøjagtig samme måde som indsatspuljemidlerne. Vi er jo bestemt ikke en så rig kommune, at vi bare kan købe huse op uden at få støtte. Ministeren må lave det her om, siger Per Ibsen, der er projektleder for Vesthimmerlands Kommune.
 
Ministeren for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen, har ikke været at træffe for en kommentar i dag. Han er i Bruxelles.


Seneste nyt

fra Nordjylland