Kommuner inspirerer hinanden: Flere unge skal i uddannelse

Et nyt samarbejde mellem Frederikshavn-, Hjørring-, Brønderslev- og Jammerbugt Kommune skal få flere 16-24-årige i arbejde.

Alt for mange unge er stadig uden for uddannelsessystemet og har dermed ringere muligheder på et arbejdsmarked, der ellers tørster efter kvalificeret arbejdskraft. Derfor vil Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt Kommuner nu skærpe indsatsen over for de unge, og et nyt fokus skal få flere 16 til 24-årige i uddannelse.

Derfor mødtes Frederikshavn, Hjørring, Brønderslev og Jammerbugt Kommuner torsdag og fredag for at drøfte, hvad der skal til for at ændre de unges retning.

Formålet med det tværkommunale seminar er at finde frem til nye veje, der kan føre de unge fra folkeskolen ind på ungdomsuddannelserne og videre ind på arbejdsmarkedet.

Nu skal fokus kort sagt være endnu større, lyder det fra:

- Det er som udgangspunkt kommunernes ansvar at motivere de unge til uddannelse, og vi skal lære af hinanden, men opgaven kan vi kun løse i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og virksomhederne. Det er vigtigt, at de unge uddanner sig, både for deres egen skyld, men selvfølgelig også fordi virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft, siger John Karlsson, der er formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Frederikshavn Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland