Kommuner på jagt under karrieremesse

 Kommuner på jagt under karrieremesse

Der er kamp om de unges gunst på arbejdsmarkedet. De forskellige erhvervsråd deltager også særdeles aktivt i den jagt. Jagten er nemlig gået ind på nye dynamiske borgere til kommunerne på kanten.

Karrieredagen er en årligt tilbagevendende begivenhed, hvor Aalborg Universitet forsøger at knytte bånd mellem kandidater og virksomheder.

De sidste par år har arbejdspladserne til de studerende været nemme at få. Finanskrisen har lagt en solid dyne over efterspørgslen på arbejdskraft.

- De 79 virksomheder har mange forskellige ting at byde på, men deciderede faste jobs kniber det med, siger Lise Nordklitgaard, projektleder, Aalborg Universitet.

Det er ikke kun virksomheder, også de lokale erhvervsråd har kridtet skoene for at trække unge til yderkanten af landet. Erhvervsrådene i Hjørring, Mariagerfjord og Nordvestjylland supplerer Aalborg Kommune blandt virksomhederne

- Vi ved ved at unge, højt uddannede er med til at skabe vækst, så dem skal vi have fat i, siger Bo Geertsen, direktør i Hjørring Erhvervscenter.

Mariagerfjord Erhvervsråd er også med i jagten. Her lokker man med natur og og en gratis rundvisning.

- Vi skal have folk til at flytte til. Det giver skattekroner og er med til at øge udviklingsmulighederne for virksomhederne omkring fjorden, siger Torben Ladefoged, Erhvervschef, Mariagerfjord Kommune.


Seneste nyt

fra Nordjylland