Kommuner smøler med udbetalinger

 Kommuner smøler med udbetalinger

Hver syvende private virksomhed i Nordjylland må vente mere end en måned, hvis de har penge tilgode hos kommunen. Det viser en undersøgelse fra Håndværksrådet.

Jesper Andersen driver et autoværksted i Nøvling syd for Aalborg. Han er godt træt af, at de offentlige myndigheder ikke respekterer at pengene skal betales til tiden, når han sender en regning.

- Det burde være meget nemt. Det kalder det også selv en nemkonto, Jesper Andersen, ejer af Auto 85 i Nøvling.

Autoværkstedet har flere gange haft næsten 50.000 kroner til gode i sygedagpenge og tilskudskroner hos Aalborg Kommune.

- Når vi foreksempel skal have sygedagpenge refunderet, så må vi rykke flere gange før der sker noget, siger Jesper Andersen

- Det kan nok ikke helt undgåes at der kommer en svipser, men noget tyder på at der er et problem, og det er for galt, siger Vibeke Gamst (Kons.), byrådsmedlem i Aalborg Kommune.

En undersøgelse fra Håndværksrådet viser, at hver syvende nordjyske virksomhed skal vente i mere end én måned på at få udgifterne refunderet fra kommunerne.
?
- Det svækker tilliden til systemet, når det offentlige ikke betaler til tiden, så det skal vi selvfølgelig have rettet op på det, siger Vibeke Gamst.

Autoværkstedet i Nøvling har 6 ansatte - og virksomheden har ikke rigtig nogen mulighed for at presse kommunen til at betale til tiden.

- Pengene kommer godt nok, men kun prisen. Vi kan godt sætte rykkergebyrer og renter på, hvis kommunen ikke betaler til tiden - men de betaler dem ikke, siger Jesper Andersen.


Seneste nyt

fra Nordjylland