Kommunikationschef: - Fyringer var en nødvendighed

Kommunikationschefen hos Siemens Gamesas fortæller, at fyringerne af de 600 medarbejdere var en nødvendighed for fabrikkens fremtidige overlevelse.

- Det er på alle områder en forfærdelig og kedelig dag, for der er jo en stor usikkerhed for de fyrede medarbejdere, men det har været nødvendigt at foretage en så gennemgribende løsning, for at vi kan sikre en fremtidig konkurrenceevne og sikre de jobs, der er tilbage.

Sådan siger kommunikationschef hos Siemens Gamesas fabrik i Aalborg, Jan Kristensen, i et interview til TV2 Nord i dag, fredag. 

Tidligere i dag kunne virksomheden meddele, at de er nødt til at afskedige 600 medarbejdere fra deres fabrik samt omplacere 120 andre. 

Hvorfor skal så mange fyres?

- Vi arbejder i et stærkt konkurrencepræget miljø inden for vindmølleindustrien, hvor der er en konstant jagt for at nedbringe omkostninger. Vi har i branchen i løbet af de sidste 10 år nedbragt omkostninger med 40 procent, og det fortsætter. 

- Der er også et pres fra køberne. De vil gerne have, at vi producerer i de lande, hvor der skal opstilles vindmøller. Så vi er simpelthen nødt til at etablere nye fabrikker i andre lande. Og så handler det om ordresituationen, som vi har her. 

Kan de 600 medarbejdere ikke blive flyttet hen i andre afdelinger?

- Vi har allerede de her 120 mennesker, der er blevet flyttet fra en produktion til en anden, og vi har kigget på nogle modeller, så resten kunne være blevet flyttet. Så det er op til forhandling, hvad det endelige antal bliver.

Kan i gøre noget for at hjælpe dem videre?

- Vi har tidligere haft en fabrik i Engesvang, vi var nødt til at lukke ned, hvor det lykkedes at få næsten alle de tidligere medarbejdere i nye jobs. Vi tager de erfaringer med videre og håber på i samarbejde med de nordjyske virksomheder at sikre mange af medarbejdere nyt arbejde. 


Seneste nyt

fra Nordjylland